Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-01-2017 00:27

ÜNİVERSİTELERDE 786 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında 3 yeni KHK yayınlandı. 8390 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Kamu görevinden çıkarılanlar arasında 631 da akademisyen var.

ÜNİVERSİTELERDE 786 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

OHAL kapsamında çıkarılan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) 6 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. 679 sayılı KHK ile 8 bin 390 memur kamudan ihraç edildi. Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta iken memuriyetten atılanların isim listesi yayımlandı.

679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile memuriyetten atılanlar arasında 631 de akademisyen yer alıyor. İhraçların yer aldığı kurumlar arasında Yükseköğretim Kurulu, Emniyet Genel müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Danıştay bulunuyor.

KHK’lar ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan memurlar, memuriyetten çıkarılmaya devam ediyor.

Sivas genelinde çeşitli kurumlardan 10 kişi ihraç edilirken, Cumhuriyet Üniversitesinden hiç bir akademik veya idari personelin ihraç edilmediği ise dikkatlerden kaçmadı.

679 sayılı KHK ile memuriyetten atılan 786 Üniversite personelinin isim listesi için:

KHK İle İhraç Edilen Akademisyenler Listesi

KHK ile Üniversitelerden İhraç Edilen İdari Personel

AdminAdmin