Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-03-2017 15:02

FETÖ/PDY'DEN YARGILANAN AKADEMİSYENLERİN DAVASINA BUGÜN DEVAM EDİLDİ...

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 7'si tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

FETÖ/PDY'DEN YARGILANAN AKADEMİSYENLERİN DAVASINA BUGÜN DEVAM EDİLDİ...

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan aralarında akademisyenlerinde bulunduğu 7'si tutuklu 18 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Ümit Erkan V, Sefa G, Ahmet Ali K, Ömer C, Fikret Ö, Erol P, Durmuş T. ile tutuksuz yargılanan A.G, A.F.Ş, F.B, Y.T, S.Y, İ.Ö.U. ve A.B. ile sanık avukatları hazır bulundu.

Daha önce ifadesi alınan tutuksuz sanık F.T. ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet Savcılığından istenen ByLock raporlarında, tutuklu sanıklar Ahmet Ali K, Erol P, Ömer C, Sefa G, Ümit Erkan V. ile tutuksuz sanık A.F.Ş. ve firari sanıklar R.B. ile V.T.'nin telefonlarında ByLock tespit edildiği belirtildi.

Duruşmada dinlenen tanıklardan Dr. Adem B, tutuksuz sanıklar İ.Ö.U. ve S.Y'nin kendisini mağdur ettiğini öne sürerek, "Bu sanıklar Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı'ndaki kadroya geç atanmama sebep olmuşlardır." dedi.

Tanıklardan Prof. Dr. Metin C. de 17 yıldır Cumhuriyet Üniversitesinde çalıştığını aktararak, "Üniversitedeki bu yapının başında tutuklu sanık Prof. Dr. Ömer C'nin olduğunu duyuyordum." diye konuştu.

Diğer tanık esnaf Tayfun A. ise kendisinin zaman zaman cemaatin sohbetlerine katıldığını ve tutuksuz sanıklar doktor F.B. ile doktor A.B'yi de bu sohbetlerde gördüğünü iddia etti.

Tanık Dr. İbrahim Ethem D. ise "Toplum Sağlığı Merkezi'nde çalışıyordum. Erol P. beni ANSADER'e davet etti. 'Doktorlar geliyor, sen de gel' dedi. Ben de 2-3 kez bu toplantılara gittim. Sanıklardan sadece Fikret Ö'yü tanıyorum. Ben bu toplantılarda dini konuların konuşulduğunu duymadım." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Ömer C, tanık beyanlarından aleyhine olan hususları kabul etmediğini belirterek, "Ben telefonuma ByLock indirmedim veya kullanmadım. Daha önceki raporlarda telefonum temiz çıkmıştı, bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum." şeklinde kendini savundu.

Telefonunda ByLock tespit edilen sanıklar da daha önceki savunmalarını tekrar ederek ByLock kullanmadıklarını öne sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, telefonunda ByLock tespit edilen sanık A.F.Ş'nin tutuklanmasına karar vererek duruşmayı 25 Nisan'a erteledi.

Aynı davanın sanıkları H.D, V.T. ve R.B, firari olarak aranıyor.

AdminAdmin