Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-05-2017 00:40

FETÖ İMANI VEYSEL TIKAÇ’IN C.Ü.’DE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI…

Firarı Akademisyenler imamı Veysel Tıkaç’ın Sivas Cumhuriyet Üniversitesine (C.Ü.) Yüksek Lisans öğrencisi olarak alındığı ortaya çıktı.

FETÖ İMANI VEYSEL TIKAÇ’IN C.Ü.’DE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI…

Mahkeme sanık ifadelerine göre, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının, 2012'de Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) yapılan rektörlük seçimleri öncesi sözde ön seçim ile adaylarını belirledikleri ortaya çıkmıştı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Sivas merkezli 12 ilde gerçekleştirilen operasyonda tutuklananlar arasında yer alan ve TCK'nın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirten öğretim üyesi S.G. itirafçı olarak ifade vermişti.

Tıkaç'ın Cumhuriyet Üniversitesinin rektörlük seçimlerinde FETÖ'nün adayının başarılı olabilmesi için lobi çalışması yaptığını anlatan S.G, 2012'deki rektörlük seçimi öncesi örgütün yaptığı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

"Rektörlük seçimi yapılmadan 7-8 ay kadar önce Tıkaç, üniversite içerisinde Fetullah Gülen cemaatine mensup ve sağ görüşlü akademisyenlere rektörlük seçimleri ile ilgili Sultan Murat Okulları'nda bir toplantı yapılacağını söyleyerek herkesi oraya davet etti. Akşam saatleri olması muhtemel bir zaman diliminde oraya gittim. Orada 30'a yakın akademisyen vardı. Bu akademisyenlerden isimlerini hatırladıklarım, Prof. Dr. Ömer Cevit, Prof. Dr. Adnan Gürbüz, Doç. Dr. Durmuş Tatlılıoğlu, N.T, M.A, Z.K, A.B, H.K, H.K. Bunların dışında Tıkaç da oradaydı. Orada Veysel Tıkaç rektörlük seçimlerinde aday olmak isteyen olup olmadığını sordu. Akademisyenlerden Ömer Cevit ve N.T. aday olabileceklerini belirtti. Tıkaç, iki aday çıkması üzerine kapalı seçim yapmayı teklif etti. Herkes adayını kağıda yazıp Tıkaç'a verdi. Yapılan oylama sonucu Ömer Cevit'in adı çıktı. Ve o gün Ömer Cevit'in adı cemaatin adayı olarak belirlendi. O günden sonra Tıkaç, Ömer Cevit'in başarılı olması için üniversite içinde çalışma başlattı. Aynı şekilde Ömer Cevit'in başarılı olması için üniversite içerisindeki diğer cemaate yakın akademisyenler de çalışma yaptı. Benim ismim de maalesef o dönemde cemaatle anılır oldu. Çünkü ben de Ömer Cevit'in başarılı olması için çalışmalar yaptım" demişti.

 

VEYSEL TIKAÇ NEREYE YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK ALINDI?

 

Akademisyenler imamı olduğu öne sürülen firari Veysel Tıkaç’ın Cumhuriyet Üniversitesinde İlahiyat Fakültesinde tezli Yüksek Lisans yaptığı ortaya çıktı.

 

Firari Veysel Tıkaç’ın Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne bağlı Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalına 19.09.2012 tarihinde kayıt yaptırdığı ve öğrenci numarasının ise 201293151231 olduğu öğrenildi.

 

Veysel Tıkaç kayıt yaptırmadan yaklaşık 1 ay önce 28.08.2012 tarihinde eski rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi şimdiki rektör olan Prof.Dr. Alim Yıldız atanmıştı.

 

FETÖ firarisi Akademisyen İmamı olduğu öne sürülen Veysel Tıkaç’ın 2012 tarihinde yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde cemaat adına önemli görevler üstlendiği, aday çıkarttığı ve akademisyenlere yönelik önemli çalışmalar yaptığı ortaya çıkmıştı.

 

Kayıplara karışan Akademisyen İmamı Veysel Tıkaç’ı kim veya kimler tezli yüksek lisans öğrenci olarak aldığı, önerdiği, sınav jürisinde hangi hocaların bulunduğu, yüksek lisans öğrencisi olabilmek için şartlarını yerine getirip getirmediği, durumunun ne olduğu, 12 Temmuz 2016 tarihinde yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde cemaat olarak hangi rektör adayını destekledikleri kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde 12 Temmuz 2016 tarihinde yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde 7 aday yarışmıştı.

KİMDİ BU 7 REKTÖR ADAYI NE KADAR OY ALMIŞLARDI

  1. Prof.Dr. Faruk Kocacık
  2. Prof.Dr. Alim Yıldız
  3. Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz
  4. Prof.Dr. Yeltekin Demirel
  5. Prof. Dr. Hayatı Öztürk
  6. Prof. Dr. Öcal Berkan
  7. Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir

Seçim sonucunda Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık 279 oyla birinci olurken, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alim Yıldız 158, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hüseyin Yılmaz 126, Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yeltekin Demirel 80, Tıp Fakültesi Ortopedi ve Tramvatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayatı Öztürk 67, Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Berkan 64, Kurum dışından aday olan Prof. Dr. Ali Kemal Özdemir ise 11 oy almıştı. 

AdminAdmin