Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 06-07-2017 04:27

FİRARİ ÜNİVERSİTE FETÖ İMAMI "GAYBUBET EVİ"NDE YAKALANDI

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "üniversite ve akademisyenler imamı" ile "doktorlar ve mahrem imamı" olarak aranan 2 kişi, kılık değiştirerek girdikleri markette alışveriş yaptıktan sonra gizlendikleri ve örgütün güvenli ev olarak tabir ettiği "gaybubet" evine düzenlenen operasyonla yakalandı.

FİRARİ ÜNİVERSİTE FETÖ İMAMI

Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY'nin  kentteki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Milli Eğitim  Müdürlüğü bünyesinde din kültürü öğretmeni olarak görev yaparken KHK ile  meslekten ihraç edilen ve 2010-2013 yıllarında örgütün sözde "üniversite ve  akademisyenler imamı", daha sonra da "mühendislerden sorumlu imam" olan ve  hakkında yaklaşık 1 yıldır yakalama kararı bulunan Veysel Tıkaç ile örgütün  "doktorlar imamı" ve emniyet teşkilatı içerisinde faaliyet yürüten "mahrem  imamlardan" olduğu belirlenen eski öğretmen Ramazan Bulduk'un Yenidoğan  Mahallesi'nde olduğunu tespit etti.

Yaklaşık bir ay teknik takip ve izleme çalışması yürüten ve güvenlik  kameraları kayıtlarını inceleyen ekipler, Veysel Tıkaç, Ramazan Bulduk ile aynı  evde kalan eski polis memuru Ercan Taş'ın bulunduğu "gaybubet" adı verilen eve  operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 3 zanlı emniyete götürüldü.

 

Zanlılar bir marketin güvenlik kamerasına yakalandı

Bu arada, FETÖ imamlarının mahalledeki bir marketin güvenlik  kamerasına yansıyan görüntülerinde, polise yakalanmamak için kılık  değiştirdikleri görüldü.

Sakal bırakan, şapka ve gözlük takan zanlıların alışveriş yaptıkları  markete girerken tedirgin oldukları kamera kayıtlarına yansıdı.

Veysel Tıkaç'ın "üniversite ve akademisyenler imamı" olarak örgüt  adına faaliyet yürüttüğü dönemde üniversite içerisinde FETÖ/PDY mensubu  akademisyenlere yönelik sohbet toplantıları yaptığı, örgüte kazandırılmak istenen  akademisyenlerle görüştüğü ve bunlara yönelik örgüt adına yurt dışı  organizasyonları düzenlediği tespit edildi.

Polis ekipleri, Tıkaç'ın Cumhuriyet Üniversitesinde yapılacak  rektörlük seçimlerinde örgüt adına rektör adayı belirleyerek seçimlerde başarılı  olması için üniversite içerisinde çalışmalar yaptığını da belirlenmişti.

Ramazan Bulduk'un da "doktorlar imamı" olarak örgüt adına faaliyet  yürüttüğü dönemde, FETÖ'nün bir üst mekanizması tarafından kendisine iletilen  örgüt kararlarını bir alt sorumlulara ileterek yönetimi sağladığı, örgütün ildeki  sağlık çalışanlarına yönelik sohbet toplantılarının takibinden sorumlu olduğu,  sağlık personeline yönelik yurt dışı organizasyonları düzenlediği ortaya  çıkarıldı.

Bulduk'un emniyetten sorumlu "mahrem imamı" olarak örgüt adına  faaliyet yürüttüğü dönemde de Sivas Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet  personeline yönelik sohbet toplantılarının takibini yaptığı, örgütçe müdür  yardımcısı, zümre başkanı olarak görevlendirildiği ve FETÖ'nün şifreli haberleşme  programı ByLock'u kullandığı da tespit edildi.

Eski polis Ercan Taş'ın ise 17-25 Aralık sürecinde İstanbul Emniyet  Müdürlüğü İstihbarat Şubesinde görev yaptığı ve daha sonra KHK ile meslekten  ihraç edildiği öğrenildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AdminAdmin