Sivas
Giriş Tarihi : 30-08-2017 15:02

30 Ağustos Zafer Bayramı Sivas’ta Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı

30 Ağustos Zafer BayramıSivas'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Sivas’ta Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı
 
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü nedeniyle Sivas Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sivas Belediyesi Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunma töreni sona erdi. 
 

Törenin ardından Vali Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ertuğrul Erbakan ve Belediye Başkanı Sami Aydın, valilik makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle tebrikleri kabul etti. 
 

Daha sonra Vali Gül, Tugay Komutanı Erbakan ve Başkan Aydın İstasyon Caddesi'nde vatandaşları selamladı. Valilik ve garnizon komutanlığını adına yapılan konuşmaların ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü folklor ekibi ile okçuluk takımı çeşitli gösteriler yaptı. Daha sonra ise geçit töreni yapıldı. Geçit töreninde askerler ve gaziler yürüdü. Askeri araçlar da geçit töreninde yer aldı.
 

Vali Gül, programın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada; vatandaşlar ve il protokolü olarak 30 Ağustos'u kutladıklarını belirterek, "30 Ağustos, Cumhuriyet'in ve bu toprakların kararlığını dosta, düşmana herkese gösterdi, bundan sonra da gösterecek. 30 Ağustos'taki kararlılık binlerce yıl bu milletle bu topraklarda devam edecek. Tüm vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyorum." dedi.
 

Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek başkanları Fuat Ahıskalı ve gazilerle bir süre sohbet eden Gül, daha sonra Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'nde dernek başkanı Mustafa Hızal ve şehit aileleri ve gazilerle görüştü.
 
AdminAdmin