Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-10-2017 18:19

“REKTÖR VE YÖNETİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM!”

Göreve gelir gelmez internet sitesinden Atatürk ve Türk bayrağını kaldıran Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yönetimine bir tepki de yerel parlamentodan geldi. Gündem dışı söz alan Sivas İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sadık Güller, “Rektör ve yönetimini buradan şiddetle kınıyorum” dedi

“REKTÖR VE YÖNETİMİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM!”

Geçtiğimiz yıl göreve gelen Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yönetiminin uygulamalarına tepkiler her geçen gün büyüyor. Dün gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem dışı söz alan Sivas İl Genel Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sadık Güller, üniversite yönetimini eleştirdi.

“BURADAN İKAZ EDİYORUZ”

Rektör Alim Yıldız´ın göreve geldiği günden itibaren Atatürk´ü ve Türk bayrağını üniversitenin internet sitesinden kaldırdığını ifade eden Güller, gelen tepkiler üzerine Atatürk´ün ve Türk bayrağının  siteye yeniden konulduğunu anımsattı. Sitenin yeni dizaynında Atatürk´ün bayrağın yanında kule şeklindeki direğin içine küçük bir şekilde yerleştirilmesini eleştiren Güller, “CÜ Rektörlüğü´nden Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk´ü şekil olarak kaldırmak isteyenleri bir kez daha buradan ikaz ediyoruz. Bu ülkenin sizlerin düşündüğü gibi olmayacağını bir kez daha buradan vurguluyorum. Rektör ve yönetimini de buradan şiddetle kınıyorum. Düzeltilmesi konusunda da buradan çağrı yapıyorum” dedi.

AdminAdmin