Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-10-2017 02:44

ÜNİVERSİTEDE FETÖ SEVİCİLİĞİ “VIP” DÜZEYİNE Mİ ERİŞTİ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki FETÖ seviciliği “VIP” düzeyine mi erişti?

ÜNİVERSİTEDE FETÖ SEVİCİLİĞİ “VIP” DÜZEYİNE Mİ ERİŞTİ?

Geçtiğimi aylarda “ÜNİVERSİTEDE BİRİLERİ FETÖ SEVİCİLİĞİ Mİ YAPIYOR?” ve “ÜNİVERSİTEDE “DEVLETE KARŞI İŞLENMİŞ SUÇLARA” KİM/LER VAKAR GÖSTERİYOR?” başlıklı haberimiz ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız tarafından Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreterliğine atanan ve hemen ardından lojman tahsis edilen akrabası Zafer Yıldız’ın sorumluluğunda olan Sosyal Bilimler Enstitüsü resmi web sitesinde FETÖ/PDY kapsamında yargılanan ve kamu görevinden ihraç edilen öğretim üyelerinin adının 1 yıldır yer almaya devam ettiğini ve üniversitenin resmi tıp dergisi olan “CUMHURİYET MEDICAL JOURNAL” da ihraç edilen FETÖ’nun 2012 yılı Rektör adayı olan Ömer Cevit başta olmak üzere tıp fakültesinden KHK’ler ile kamu görevinden atılan diğer  FETÖ/PDY bağlantılı öğretim üyelerinin makaleleri halen derginin web sitesinde mevcudiyetini koruduğu ortaya çıkmıştı.

Tüm bu somut veriler ile görüldü ki, birileri FETÖ seviciliğinin yanı sıra devleti katliam yapmakla suçlayan ve bildiriye imza atanlarda Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde yuvalanan, gizlenen bazı çevreler tarafından sevilmeye korunup kollanmaya, saygınlık görmeye devam ettiği gibi level atlayarak VIP düzeyine yükseldiği öne sürülüyor.

http://www.egemengazetesi.com/haber/13563/universitede-birileri-feto-seviciligi-mi-yapiyor.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/13569/universitede-devlete-karsi-islenmis-suclara-kimler-vakar-gosteriyor.html

Kamuoyunda üniversite yönetimine karşı büyük homurdanmalar, soru işaretlerine ve tepkiler bugünlerde üst düzeye çıkmıştır.

Resmi Gazetenin 01.09.2016 tarih ve 29818 sayılı Mükerrer sayısına yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarılmıştı.     

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden ilgili kararname ile kamu görevinden çıkartılan Prof.Dr. Şeref Boyraz’ın adının yaşatıldığı, görev yaptığı süre içerinde bilimsel bir dergi çıkarttığı ve editör olduğu ortaya çıktı. 



Editör olduğu dergide yardımcılar ise, şuanda Cumhuriyet Üniversitesinde görevlerinin başındalar. Görev başında olan bu editör yardımcılarının FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı kripto olup olmadıkları veya byLook kullanıp, kullanmadıkları, bilinmiyor!

Fetö’nun bilimsel dergileri nasıl kullandığı artık herkesin bilgisi dâhilindedir. Cumhuriyet Üniversitesinde FETÖ sevicilinin devam ettiği somut verilere dayanarak görülürken, tüm bu göstergeler ve Sivas Emniyet Müdürlüğünü tarafından yürütülen soruşturmalarda bu kişilerden bazılarının adlarının geçtiği iddia edilmesi şüpheleri daha da derinleştirmektedir.

Konu hakkında biz gazetecilerin haber yapmadan önce devletimizin yetki organlarının bilgisi olsun, haber yapılıp kaldırılmadan gözleri ile görmelerini istedik.           

Bu çerçevede Eylül ayı içerisinde gazetemiz sahipliği tarafından konuyla ilgili ayrıntılar tüm devlet birimlerine ulaştırıldı ve konu hakkında gereği yapıldı.  

Sivas ve üniversite çevreleri içerisinde şuanda görev başında bulunan ve adının FETÖ/PDY ile anılan iltisaklı, şahibeli birçok kamu görevlisinin varlığı konuşulurken, bunların biri veya birileri tarafından korunup, kollandığı halkın dilinde.

Kamuoyu Sivas’ta ve üniversitede FETÖ temizliğinin tam anlamıyla gerçekleştirilemiyor olması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve siyasi iktidarı yıprattığını öne sürüyor. Kamuoyu Sivas’ta ve özellikle üniversite içerisindeki FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı kripto yapıların kısa süre içerisinde eldeki bilgi ve belgeler doğrultusunda kesinleştirip adalet karşısına çıkarılmalarını bekliyor.

Yer alan görselden ve internet url’sınden görüleceği üzere, (Üniversitenin sitesinde devletimizin yetkili organlarının girişimlerine kadar yayımlanmaya devam eden o derginin urlsi şu şekildeydi.

http://edebiyat.cumhuriyet.edu.tr/index.php?f=100&kod=574d78dbe11a376350bd4da61a27c600       

Ne hikmetse, 1 yıldır kaldırılmayan üniversite yönetimi tarafından devletimizin bilgisi ve girişimleri kadar yayında kalan FETÖ/PDY kapsamında kamudan ihraç edilen derginin editörü olan Prof.Dr. Şeref Boyraz’ın editör yardımcılarından olan Hakan Yekbaş’ın yaklaşık 15 aydır üniversitenin genel sekreter vekili olarak görev yaptığı biliniyor.

Bir diğer editör yardımcısı olan  Yrd.Doç.Dr. Hakan Demiröz’ün Rektör Alim Yıldız tarafından geçtiğimiz haftalarda Ak Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin’in memleketi, ilçesi olan Hafik’teki Meslek Yüksekokuluna müdür olarak atanmıştır.

TEKRARLIYORUZ…

Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde birileri, ayrım gözetmemeksizin “tüm devlete karşı işlenmiş suçlar” kapsamında yargılananları, ihraç edilenlerin adlarını yaşatma ve itibar gösterme çabaları içerisinde oldukları anlaşılmaktadır.

Bu somut veriler ışığında Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde bazı kripto unsuzlarının varlığı doğrulanmış oluyor mu? 

Takdiri devletimizin yetkili organlarına ve yorumu kamuoyuna bırakıyoruz.

 

 

AdminAdmin