Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-11-2017 01:20

UYSADA UYMASADA KADROLARI II

16 Kasım tarihinde yayınlanan “UYSADA UYMASADA KADROLARI” haberimizde Cumhuriyet Üniversitesi Sivas MYO’da Halıcılık ve Kilimcilik programında Öğretim Görevlisi olarak çalışan Hülya KAYNAR’ın Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Ana Sanat Dalına Yardımcı Doçent olarak atanmak istendiğini bilgilerinin tarafımıza ulaştığı, GSF’de Geleneksel Türk Sanatları Bölümü varken ilgilinin neden Grafik Ana Sanat Dalına alınmak istediği konusu habere konu edilmişti.

UYSADA UYMASADA KADROLARI II

16 Kasım tarihinde yayınlanan “UYSADA UYMASADA KADROLARI” haberimizde Cumhuriyet Üniversitesi Sivas MYO’da Halıcılık ve Kilimcilik programında Öğretim Görevlisi olarak çalışan Hülya KAYNAR’ın Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Ana Sanat Dalına Yardımcı Doçent olarak atanmak istendiğini bilgilerinin tarafımıza ulaştığı, GSF’de Geleneksel Türk Sanatları Bölümü varken ilgilinin neden Grafik Ana Sanat Dalına alınmak istediği konusu habere konu edilmişti. http://www.egemengazetesi.com/haber/13673/uysada-uymasada-kadrolari.html

 

Gazetemize birkaç kaynaktan ulaşan bilgiler yine doğru çıktı, GSF Grafik Ana Sanat Dalı için açılan Yardımcı Doçent kadrosuna Öğr.Gör. Hülya KAYNAR’ın müracaat etti ve 24.11.2017 tarihinde yapılan üç (3) adayın katıldığı Yabancı Dil sınavını geçti. Yapılan sınav hakkında söyleyecek bir şey yok! çünkü tamamı belgelere bağlı kalınarak yapıldığı muhakkak ancak aşağıdaki sorular kamuoyunda dillendirilmekte ve cevap beklemektedir;

 

  1. İlan sürecinde neredeyse kadroların büyük kısmına şart yazılırken Grafik Ana Sanat Dalı için “ Grafik Sanat Dalı mezunu veya Yüksek Lisans / Doktora alanında yapmış olmak” kaydı neden düşülmemiştir?
  2. Tüm eğitimi Halı ve Kilimcilik üzerine olan bir Akademisyeni Grafik Ana Sanat Dalına almak ahlaklımıdır?
  3. Bu alana alınmak istenen kişi uzmanlık alanı nedeniyle Grafik Ana Sanat Dalına ne kadar başarılı olabilecektir?
  4.  Yalpan iş etik’midir?
  5. Öğretim Üyelerine Yükselme ve Atama Yönetmeliği’nin 8. Maddesinde bahsedilen “Alanında üç (3) Profesör veya Doçent’ten olumlu yazılı görüş, alan farklılığı nedeniyle alınabilir mi?
  6. Öğrencisi olan bir bölümden öğrencisi olmayan bir bölüme eleman transferinin kime neye nasıl bir faydası vardır?
  7. Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bu konuda bilgi verilmişmidir? 
AdminAdmin