Sivas
Giriş Tarihi : 15-12-2017 16:21

Sivas'ta FETÖ davasında karar açıklandı

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 9 sanığa hapis cezası verildi.

Sivas'ta FETÖ davasında karar açıklandı

Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan Alican Akgül, Gökhan Kuğ, Mehmet Ardahan, Abdullah Güneş, İsa Arslan ve Hakan Cava, tutuksuz sanıklar Mehmet Baltacı ve İsa Erek ile avukatları hazır bulundu.

Sanıklardan Ardahan, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını iddia etti. Teknik bir hata olduğunu düşündüğünü savunan Ardahan, beraat talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Arslan da üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. İftira atıldığını ileri süren Arslan, beraat ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan İsa Arslan'a 10 yıl 6 ay, Gökhan Kuğ'a 8 yıl 9 ay, Alican Akgül'e 7 yıl 6 ay hapis cezası vererek, mevcut hallerinin devamına hükmetti.

Tutuklu sanıklardan Hakan Cava, Abdullah Güneş ve Mehmet Ardahanlı ile tutuksuz yargılanan İsa Erek'i 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptıran heyet, tutuklu sanıkları, ceza miktarı ve tutuklu bulundukları süreyi göz önüne alarak tahliye etti.

Tutuksuz yargılanan Mehmet Baltacı 2 yıl 2 ay 7 gün, firari sanık Seda Taş Kuğ ise 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

AdminAdmin