Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-12-2017 02:18

CÜ’DE TAŞERON ŞOKTA YİNE HÜSRAN YİNE BİRİLERİ BECEREMEDİ!

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) geçmiş dönemlerde Rektörlük yapan yönetimler zamanında işe alınan ve 8-10 yıldır taşeron olarak çalıştıkları bilen 16 işçi kadro beklerken büyük bir hüsrana uğradılar.

CÜ’DE TAŞERON ŞOKTA YİNE HÜSRAN YİNE BİRİLERİ BECEREMEDİ!


SKS'ya bağlı birimlerde uzun süredir taşeron olarak çalışan 16 işçi Resmi Gazetede yeni yayınlanan  696 sayılı KHK uyarınca kadro aldıklarını düşünürken yeni bir sürpriz ile karşı karşıya kalarak işsiz kalma riskiyle yüz yüze geldiler.

16 işçi neden kadroya alınmayacak? Hatalı kim veya kimler? Burada bir art niyet mi var?

16 işçiye "siz taşeron değilsiniz, siz işletme birimi çalışanısınız" dendi.

Söz konusu 16 işçinin kadro verilmemesi ile ilgili hazırlık çalışmalarında neden göz ardı edildiği, isimlerinin neden gündeme alınmadığı hangi yetkililerin, birimlerinin hata yaptığı bilinmemekle birlikte, insanların emekleri, gelecekleri, söz konusu iken yapılan vahim hata gündeme bomba gibi düştü.

Üniversitede yetişmiş elemanlar kızağa çekilip atıl durumda tutulurken, göreve getirilen kişilerin ne kadar işin ehli olduğu sorusunu bu yaşanan mağduriyetler tekrar gündeme getirmiştir.

Cumhuriyet Üniversitesinde yaklaşık 1.5 yıldır yaşanan, vahim olaylara ve sonuçlara götüren bu ve benzer yanlışlıkların ne zaman kökten çözüleceği personel ve Sivas Halkı tarafından merak edilmektedir.

AdminAdmin