Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-01-2018 05:45

GRAND TUVALET TAKİM ELBİSELİLER YİNE HORTLADI!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesini yıllar önce parsellemiş olan bazı medikal firmaların yine ortaya çıktığı bilgileri geliyor.

GRAND TUVALET TAKİM ELBİSELİLER YİNE HORTLADI!

Başta anestezi, reanimasyon, yoğun bakım, mikrobiyoloji, nükleer tip, patoloji, hematoloji, biyokimya, radyoloji ve bazı yoğun bir şekilde tıbbı sarf malzemesi tüketilen, cihaz kullanılan bölümlere ihtiyaç duyulan araç ve gereçleri hangi firmalar sağlamaktadır?

ENTRİKALARLA, TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMEYE Mİ ÇALIŞILIYOR?

Yaklaşık 1.5 yıldır maddi zorluk ve ödeme güçlüğü, tıbbi araç gereç alma sıkıntısı çeken, personeline çalışanına yan ödemelerini yapamayan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bugünlerde bazı fırsatçı medikalcıların iştahını kabartıyor.  

FIRSATÇI GRAND TUVALET TAKİM ELBİSELİLER YİNE ORTAYA MI ÇIKTI!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde görev yapan bazı doktorlarla geçmişe dayanan ilişki içerisinde olan bazı medikal firma yetkililerin tekrar ortaya çıktığı edinilen bilgiler arasında.

Geçmişte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi hangi medikal firmalar tarafından nasıl parsellendiği herkesin dilindeydi.

Anestezi, reanimasyon ve yoğun bakım ünitelerine hangi medikal firmasının ürünleri sağlanmaktaydı? Şimdi ise hangi firmaya hangi öğretim üyesi veya üyeleri tarafından tekrar hangi bahaneler ile verilmeye çalışılıyor?

Mikrobiyoloji ünitesine yıllardır hangi medikal firma tarafından ürünler sağlanmaktaydı?

Nükleer tip, patoloji, hematoloji, biyokimya, radyoloji gibi ünitelere kim veya hangi medikal firmalardan ürünler sağlanmaktadır?

Hangi Medikal Firmasına hangi anabilim dalı veya ünite peşkeş çekilmeye çalışılıyor? 

Anestezi, reanimasyon ve yoğun bakım ünitelerin adı anıldığında hangi öğretim üyesi veya üyeleri hangi firmayla nasıl zikrediliyor?

Mikrobiyoloji ünitesi adı anıldığında hangi öğretim üyesi veya üyeleri hangi firmayla nasıl zikrediliyor?

Nükleer tip, patoloji, hematoloji, biyokimya, radyoloji gibi ünitelerin adı anıldığında hangi öğretim üyesi veya üyeleri hangi firmayla nasıl zikrediliyor?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesin yıllık satın alma bütçesi ve tüketim kapasitesi nedir?

Hangi Medikal firması Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yılda ne kadar liralık ürün sağlıyor?

Hangi Medikal firmasının Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi içerisinde görev yapan idari personel ve işçiler arasındaki gizli yandaşları ve kadroları kim veya kimler? Stok bilgileri bu yandaşlar tarafından medikalcilere ne sebeble, nasıl aktarılıyor?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine hizmeti ve satın alma kararını etkileyen önemli faktörler nelerdir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde mali kaynaklar efektif kullanılıyor mu, satın alma iş ve işlemlerinin şeffaf, hakkaniyet ve rekabet koşullarına imkan veren bir şekilde yapılıyor mu, bunların kaynak israfına mahal vermeden tesis edilmesi söz konusu mu?

Bu hastaneyi bu borç batağına sokan, bu duruma getiren kişi eski hastane başhekimi Prof.Dr. Gökhan Gökçe ve ekibi mi?

Eski hastane başhekimi Prof.Dr. Gökhan Gökçe ve ekibi eğer bu durumdan sorumlu ise bunlardan niye yargı önünde hesap sorulmuyor?

Bunlar görevleri birbirinden devir aldıkları için birbirinin hatalarını, usulsüzlüklerini görmemezlikten gelebilirler mi, örtebilir mi?

Nasıl mı? 2008-2012 tarihleri arasında üniversite hastanesi yönetiminde şimdiki başhekim Ahmet Yılmaz ve Gökhan Gökçe görev yaptı mı?

2012-2016 yılları arasında görev yapan hangi hastane yöneticileri kime bu görevi teslim etti?

2016 tarihinde göreve başhekim olarak başlayan Prof.Dr. Ahmet Yılmaz bu görevi kimden devir aldı?

Yani bugün bende yarın sende anlayışı ile mi üniversite hastanesi yönetiliyor?

Acaba şimdiki rektör tıpçı olmadığından geçmişte olduğu gibi kandırılıyor, yanıltılıyor mu? Tıpçılar arasında bu anlayışın, varlığı geçmiş rektör tarafından görülmediği aşikar!

ŞİMDİ REKTÖR ALİM YILDIZ’A SORALIM BELKİ BİLİYORDUR!

Geçmişte Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Döner Sermaye ve Satın Alma Müdürlüğünde görevli bazı memurlar ve işçiler hangi Medikal firmalar ile ilişki içerisindeydi?

Geçmişte Sivas Cumhuriyet Savcılığı, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Döner Sermaye ve Satın Alma Müdürlüğünde hangi Medikal firmaların evraklarına ve faturalarına soruşturmak için niye el koymuştu?

Geçmişte hangi firma yetkilisi Cumhuriyet Savcılığına niye ifade verdi, kim kimi neden şikâyet etmişti?

Hangi öğretim üyesinin belki yöneticinin Sivas’ta kendinin veya aile fertlerinin üstüne 2-3  adet hatlı Belediye otobüsü vardır?  

Acaba bunların üstüne yatlar, katlar villalar, yazlıklar olabilir mi?

Birilerine belki 24 saat ellerinin altında bulunan anestezi, narkotik maddeler verilerek, bunlar uyuşturularak derin uykuya dallarken, fırsatçılar ve onların idaresindeki kuklaları Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine tıbbı sarf malzemesi, cihaz, araç ve gereçler ödeme güçlüyü ve parasızlık fırsat bilinip hangi firmalara kılıfına uydurularak fahiş fiyatlarla devlet zarara uğratılmaya tüyü bitmemiş yetimin hakkı yandaşlara peşkeş çekilmeye çalışılıyor olabilir mi?

“Geçmişini Bilmeyen Geleceğine Yön Veremez”... 

Çok Güzel ve Düşündürücü Bir Söz Değil mi?... 

Bu Sözün Sahibi Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Belki Atatürk’ün bu sözünü bilmeye bilirsiniz!

Ama Osmanlı Devletinin manevi kurucusu Şeyh Edebali hazretlerini mutlaka biliyorsunuzdur!

O buyuruyor ki: "Ey Oğul! Yükün ağır, işin çetin. Allah yardımcın olsun. Beyliğini mübarek kılsın. Cenab-ı Hak yolunu yararlı etsin, Işığını parıldatsın. Uzaklara iletsin, sana yükünü taşıyacak güç, ayağını sürçtürmeyecek akıl ve kalp versin!..

Ey Oğul! Güçlü, kuvvetli, akıllı ve kelamlısın. Ama bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen savrulur gidersin. Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder. Bunun için daima sabırlı, sebatkar ve iradene sahip olasın!..

Sabır çok önemlidir. Bir Bey sabretmesini bilmelidir. Vaktinden önce çiçek açmaz. Ham armut yenmez; yense bile boğazında kalır. Bilgisizlik ve kılıç da tıpkı ham armut gibidir.

Davanın esası sevgi!..

İnsan bir kere oturdu mu, yerinden kolay kalkamaz. Kişi kıpırdamayınca uyuşur. Uyuşunca laflamaya başlar, laf dedikoduya dönüşür. Dedikodu başlayınca da gayri iflah etmez.

Dost, düşman olur, düşman, canavar kesilir...

Toprağın ekim zamanını bilen çiftçi, başkasına danışmaz; yalnız başına kalsa da... Yeter ki, toprağın tavda olduğunu bilebilsin.

Sevgi davanın esası olmalıdır. Sevmek ise, sessizliktedir. Bağırarak sevilmez. Görünerek de sevilmez!

Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilmez, Osman! Geçmişini iyi bil ki, nereye gideceğini unutmayasın...

Neyse! Herkes Egemen olamaz…

Ne mutlu kendini bilme ve kendine Egemen olma çabası için çalışanlara…

Kendilerine yapılan eleştirileri üzerlerinden silkeleyip temsil ettikleri kurumları ortaya atarlar, şirketlerin saygınlığına zarar verildiğini anlatırlar. Oysaki şirketlerin saygınlığını, şirketleri yönetenler kendi tutum ve davranışlarıyla etkiler, yüceltir veya azaltırlar.

 

 

 

 

AdminAdmin