Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-01-2018 02:34

KÜLÜNK; “ARİFAN’IN ALİMLERİ” İLE REKTÖR “ALİM YILDIZ’I” SORGULADI

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk dün Sivas’ta Arifan Külliyesinde “Yerli ve Milli olmak Fetö’nün arka planı” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

KÜLÜNK; “ARİFAN’IN ALİMLERİ” İLE REKTÖR “ALİM YILDIZ’I” SORGULADI

Metin Külünk Sivas’a yeni ayarını çekti ve gitti. İYİ Parti il Başkanı Av. Taha Çaykuş konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Sivas’la ilgisi özellikle 15 Temmuz’dan sonra yapılan Fetö Soruşturmalarındaki siyasi kayırmalar ve polise yapılan baskıları dile getirmesiyle öne çıkan İstanbul Ak Parti milletvekili Metin Külünk’ün;

Arifan Külliyesi’ndeki “Yerli ve Milli olmak Fetö’nün arka planı” konulu konferans Cumhuriyet Üniversitesi ve yönetimi ile ilgili açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Üniversite yönetimini ve rektör Yıldız’ı hedef alan konuşmasında çok net eleştiriler ortaya koyan Külünk adeta rektör Prof. Dr. Alim Yıldız’la konuşurcasına;

“Hocam; bana şimdi bir şey anlatma ne olur, bana şu soruların cevabını ver!

Bir, kaç tane makalen dünyada yayınlandı?

İki, bu yıl kaç tane buluş yaptın bu üniversite de?

Üç, bu üniversitede kaç tane doktora tezi üzerinden Sivaslı sanayici ve iş adamı ekonomik artı değer kazanmaya başladı diyerek sorularına devam eden Külünk parmağıyla saymasına rağmen sorularına beş diyerek devam etmesi ise dikkatlerden kaçmadı?

Beş, kaç tane Sivaslı sanayici ve iş adamına senin üniversiten eğitim verdi, bunları sürekli eğitim merkezinde işte kalite yönetiminden başla, üretme biçiminden başla eğitim verdi gibi?

Ya da Sivas’tan dünyanın gidişatını değiştirecek hangi bilgiyi buldu, ben senden bunları istiyorum, bana başka bir şey anlatma diyen İstanbul Ak Parti milletvekili Külünk, ben senden bunları istiyorum, git bunları yap nasıl yapıyorsan yap birbirinizle kavga etmeyin, başarın” diyerek adeta kulak çekti..

Video olarak izlemek için Fotoğrafın üzerine tıklayın:

Tarzı itibarıyla ilginç bir kişilik olan Külünk’ün bu değerlendirmeleri nasıl karşılık bulacak ve kimden bulacak soruları kamuoyu tarafından izlenecek türdendi.

Külünk konuşuyor lakin sonuç yok, sadece gaz mı alınıyor!

Nitekim 15 Temmuz sonrası Sivas’taki Fetö soruşturmalarına müdahil olarak partili ve iş ortakları olan (hukukçu) kişileri korumak için polise baskı yapan siyasileri de uyarmış fakat bu uyarıları karşılık bulmamıştı!

Her konuşması ile adeta içinde bulunduğu hükümetin bir anlamda eksik bıraktığı konulara da değinen Metin Külünk’ün üniversite ile ilgili açıklamaları da “bu atamaları kim yaptı” sorusunu gündeme getirdi.

Kimi kime şikayet ediyorsunuz?

Külünk içinde bulunduğu hükümetin atamalarından rahatsız mı?

Rektör bu açıklamalardan sonra makamını koruyabilecek mi?

Rektör ataması, rektörün atamaları, üniversite ile ilgili diğer iddiaların yasal sorumluları kimler?

Ne olacak Cumhuriyet Üniversitesi’nin hali?

YÖK’ün kriterleri ve atamaları tartışmalı mı?

İhalelerde dönen fırıldak işler iddiasına, iktidara yakın iş adamları mı yoksa ticaret erbabının, yine iktidar tarafından atanan bürokratları mı aracılık yapıyor?

Külünk’ün daha önceki ve şimdi de gündeme getirdiği siyasi Fetöcüler kimler, bunlara dokunulacak mı?

Bu soruların muhatabı olan ve fakat sadece “durum tespiti” aşamasında kalan onlarca konuya yenilerinin ilave edildiği bu süreçte Sivas, Sivaslı, iş adamları, bilim adamları, öğrenciler veya kimler mağdur ediliyor veya kimler istifade edecek?

Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Rektör Alim Yıldız’a sorduğu soruların duyulması üzerine İYİ Parti Sivas il Başkanı Av. Taha Çaykuş sosyal medyada şu açıklamayı yaparken önümüzdeki günlerde Üniversite ile ilgili detaylı bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

AdminAdmin