Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 10-01-2018 02:46

HERKESİN KENDİ DOĞRUSU OLABİLİR, AMA GERÇEK TEKTİR

Üniversitelere Akademik personel alımları üzerine;

HERKESİN KENDİ DOĞRUSU OLABİLİR, AMA GERÇEK TEKTİR

Üniversitelerde yıllarca hizmette bulunmuş bir arkadaşım Üniversitelere Akademik personel alımları konusunda fikirlerini ifade ederken; “Önce adam bulunur, sonra ilan verilir” cümlesini de kullanmıştı.

Son günlerde Üniversitelere akademik personel alımlarında eş, dost, akraba, yeğen, mezhep, oğul, kız, siyasi görüş, tarikat, eşraf çocuğu ve benzeri nedenlerle personel olarak atanmaları ulusal basında çokça gördük.

Bu atamalar tüm etik kurallar yerle bir edilerek birçok alicengiz oyunları ile yabancı dil, ales, mezuniyet puanları yüksek adaylar giriş sınavına verilen puanlar ile alt sıralara kaydırılmakta, kazanması istenilen kişi kazandırılmaktaydı. Bu durum Türkiye’deki tüm Üniversitelerde uygulanmıştır demiyoruz, ama yoğunlukla uygulanan Üniversiteler gündeme gelmiştir. Yükseköğretim Kurulu tarafından uygulanan Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) bu kapsamda bir istisna olup, gerçekten aldığı puanlar ile Üniversitelere yerleşen parlak zekâlı gençler araştırma görevlisi olarak Üniversitelere hak ederek atanmışlardır.

Yukarıda sayılan nedenlerle yapılan atamaların önüne geçmek için yapılacak işlemler aşağıda madde-madde konu edilmiştir.

1. Yüksek lisans ve Doktora sınavları merkezi sınavla yapılmalı, tezsiz yüksek lisans kaldırılmalıdır.

2. Okutman, Öğretim Görevlisi, Uzman, Araştırma Görevlisi sınavları tıpkı (TUS) gibi merkezi sınavlarla yapılmalıdır.

3. Yardımcı Doçent atamalarına esas yabancı dil sınavı YÖK tarafından kabul edilen merkezi sınav baz alınarak diğer işlemlere geçilmeli, üniversitelerce yabancı dil sınavı yapılmamalıdır.

4. Beden Eğitimi ve Güzel Sanatlar alanlarında yapılacak merkezi bilim sınavından sonra başarılı olanlar uygulamalı sınavlara tabii tutulmalıdır.

5. Tüm atamalarda ÖSYM tarafından yapılan yabancı dil sınavı sonuçları esas alınmalıdır.

6. Üniversitelerin şehir merkezlerindeki birimlerinde geçerli olan şartlar ilçelerdeki birimler içinde geçerli olmalıdır.

7. Atamalarda lisans-yüksek lisans-dokora eğitimlerini branşlarında yapanlar tercih edilmelidir.

8. ÖSYM’nin bu sınavları yapabilecek kapasitesi ve birikimi mevcuttur.

9. YÖK ve Üniversiteler ilgili Yönetmelik ve Yönergelerde gerekli değişiklikleri yapmalıdır.

Yukarıda konu edilen sınavlar bazı Üniversitelerin ulufe dağıtır gibi kadro dağıtmalarına engel olacağı gibi, atanma hakkı elde eden başarılı Akademik personelin üniversitelerin yüzeylerine hakim olması sonucu Yükseköğretimdeki sıçrama o zaman olacak ve Üniversitelerimiz Yurtdışındaki üniversitelerle yarışır hale gelecektir.

AdminAdmin