Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 20-02-2018 17:36

REKTÖR ‘AKRABA SALTANATINI’ BÖYLE SAVUNDU

Birçok akraba kayırmacılığı ve çeşitli olumsuzluk ile yaygın basının gündeminden düşmeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesin bugün yeni bir haberle ulusal (yaygın) basında yer buldu.

REKTÖR ‘AKRABA SALTANATINI’ BÖYLE SAVUNDU


 

 

REKTÖR ‘AKRABA SALTANATINI’ BÖYLE SAVUNDU: Topu topu 13 kişi

SÖZCÜ’nün ortaya çıkardığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesindeki “Aile boyu taşeron” manşetene Rektör Alim Yıldız’dan ilginç bir savunma geldi. Yıldız, üniversite üst yöneticilerin akrabalarının kadroya alınacaklar ön listesine girmeleri konusunda “13 kişi civarında gözüküyor. Bunları biz değil taşeron firma alıp çıkarır” dedi. Rektör Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“SEVİNMEMİZ GEREKİR”

“Bin kişinin üzerinde geçici işciye, kadro veriliyor. Buna sevinmemiz gerekir, şirket alır şirket çıkarır. Biz alıp çıkarmayız. Baktığınız zaman 13 kişi civarında falan gözüküyor. Bunlar 7-8 yıldır çalışan insanlar. Şeffaf iş yapıyoruz. Bunun bir emanet olduğunu biliyoruz” Cumhuriyet Üniversitesi’nde kadroya alınacaklar için hazırlanan kabul listesinde, üniversite üst yöneticilerin eşleri, kardeşleri, çocukları, gelinleri, baldızları ve yeğenleri de yer almıştır. Akrabaları listeye giren üst düzey yöneticiler SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamalarda, akrabalarının listede olduklarını doğrulamış, ancak listeye alınmalarında müdahil olmadıklarını savunmuşlardı.

 

Ali Ekber ERTÜRK / Sözcü Gazetesi


AdminAdmin