Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-03-2018 22:56

OLMAYAN UNVANI KULLANAMASINIZ!

Halk arasında Yarım doçent, Doçent yardımcısı diye isimlendirilen Yardımcı Doçent kadrosu TBMM’de görülen 7100 sayılı “Yükseköğretim Kanunu ile bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik” yapılması hakkındaki kanun 06 Mart 2018 Salı günü Resmi gazetede yayınlaması ile tarih oldu.

OLMAYAN UNVANI KULLANAMASINIZ!

 


Bu kanun ile çeşitli sanat dallarında Sanatta Yeterlilik Lisansüstü eğitimini yapan ve Dr. unvanı kullanamayan ve bu konuda bu unvanı kullanamazlar diye Yök’ün yazıları bulunan hocalar Dr. Unvanını kullanabilecekleri Doktor öğretim üyesi unvanına kavuştular. Bu öğretim üyeleri Doçent ve Profesör olduklarında Dr. Unvanı kullanıp kullanamayacakları şimdilik bilinmiyor.

06 Mart 2018 Salı günü Resmi Gazetede yayınlanan Kanun’un gereği bazı üniversiteler tarafından yerine getirilmiş örneğin 19 Mayıs üniversitesinde gerekli güncellemeler yapılmış tüm Yardımcı Doçent  ünvanları Dr. Öğretim üyesi olarak değiştirilmiştir.


Ancak Cumhuriyet Üniversitesinde hiçbir şekilde güncelleme yapılmamıştır.

Fakülte, Yüksekokul ve MYO’larda bu unvan değişikliklerinin yapılması bir yana; Erzurumda Araştırma Görevlisi olarak Akademisyenliğe başlangıcından itibaren Tokat GOP Üniversitesinde ve TDK başarılı çalışmalara imza atan Profesör bir danışmanın dışında tüm  Rektör danışmanlarının Dr. Öğretim üyesi olduğu Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi gerekli güncellemeyi neden yapmamıştır.

Üniversiteye atanmadan önce “Kafa Koparmaya geliyoruz!” söylemlerinde bulundukları dillendirilen bu yönetimin olmayan bir unvanı Rektör danışmanlarına nasıl kullandırmaktadır? Bu yasalmıdır? Yoksa Yasa tanımazlıkmıdır?

Gerçi Mahkeme kararlarını uygulamayan, tanımayan Cumhuriyet Üniversitesi yönetimi “Yükseköğretim Kanunu ile bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişikliği” tenzili rütbe olarak gördüklerinden olsa gerek hiç tanımayacakları ve siyasi iktidarı ve Cumhurbaşkanlığını her olumsuz icraata olduğu gibi yıpratmaya devam edecekleri öne sürülüyor.

AdminAdmin