Sivas
Giriş Tarihi : 09-04-2018 20:22

SİVAS'TA ÖZEL HASTANESİNDE SKANDAL OLAY!

Sivas- Amasya hattında cenaze krizi patlak verdi.

SİVAS'TA ÖZEL HASTANESİNDE SKANDAL OLAY!

Sivas'ta özel bir hastanede aynı gün hayatını kaybeden Sivas'lı Duran Budak (85) ve Amasya'lı bir bayanın  cenazeleri karıştırıldı.

Özel hastanede tedavi gören Duran Budak (85) iddia edilen ve Amasya'lı bayan'ın  cenazeleri karıştırıldı.

Ölüm belgelerinin hazırlanması ardından cenazeler ailelerine teslim edildi. Ancak,  Duran Budak (85) cenazesinin  Sivas'ta toprağa verilmek üzere ailesine teslim edilmesi gerekirken Amasya'ya  gönderildi.

Amasyalı aile, merhumenin yüzünü son kez görmek istedi. Tabut açıldığında bir erkek cenazesiyle karşılaşan aile şok geçirdi. 

Bu gelişme üzerine cenazelerin karıştığı belirlendi. Hayatını kaybeden Amasya'lı cenazenin yakınları tepki göstererek bir cenazeye bile sahip çıkmayı bilmeyen, Hastane yönetimine büyük tepki gösterdi ve yetkililerden yardım istedi. 

Yapılan araştırmada cenazelerin Sivas'ta özel bir hastanede karıştığı ve Sivas'tan ailesine  teslim edilmesi gereken erkek cenazenin Amasya' ya gönderildiği belirlendi. Karışıklığı düzeltmek için harekete geçen yetkililer ve aile cenazeyi tekrar Sivas'a'a gönderdi ve kendi cenazelerini istedi.

Şahitlerin ifadelerine göre, "Cumhuriyet Üniversitesinde  2 aydır hastanede yatan ve vefat eden Duran Budak amcanın cenazesine gittik. Cumhuriyet Üniversitesi Morgundan cenazeyi  almışlar 09/04/2018 Öğle namazına mütakip Alibaba gecekondu önleme bölgesinde bir camiden kaldırılacak Cenaze yıkanmak için açılıyor ki Duran amca yerine bir bayan Duran Amcayıda bayanın yerine Amasyaya gönderiyorlar. Onlarda bakıyor bayan yerine bir erkek hemen telefon diplomasisi Duran Amcayı getirdiler. Amasyadan da ilkindi namazından sonra defin edilebildi" ifadelerine yer verildi. 

Bizde gazete olarak, Sivas Belediyesi web sitesinde yer alan iletişim bilgileri doğrultusunda merhum Duran Budak'ın ailesi ile bir telefon görüşmesi yaparak başsağlığı dileklerimizi ilettik ve konuyu doğrulattık.

Gazetemizin konuyla ilgili araştırmaları sürerken, konunun Cumhuriyet Üniversitesi hastanesinde değilde Sivas'ta faaliyetini sürdüren bir özel hastanede yaşandığı bilgileri geliyor.

AdminAdmin