Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-05-2018 23:37

YÖK DENETLEME KURULU SİVAS'A GELDİ !

Edinilen bilgilere göre, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu Üyesi bir grup Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde bazı incelemeler yapmak üzere Sivas'a geldikleri öğrenildi.

YÖK DENETLEME KURULU SİVAS'A GELDİ !

2011 yıllında İnternet Gazeteciler Derneği İstanbul Temsilcisi o tarihte YÖK Başkanlığı Denetleme Kurulu Üyesi olan Emekli Tümgeneral Kemal Ay'ın başkanlığındaki bir heyetin Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin de bazı incelemeler ve soruşturmalar yapmak üzere 13.06.2011 pazartesi günü Sivas'a gideceğini bildirmişti. Belki o zaman buna kimse inanmamıştı. Egemen o inanmayanlara bunu o zaman gösterdi.  

O günlerde İnternet Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından havaalanında karşılanan heyet Havaalanın da bir açıklama yapmazken gazeteciler tarafından “niye geldiğiniz” sorusu üzerine Yök Denetleme Kurulu Üyesi E. Tümgeneral Kemal Ay “gezmeye geldik” demişti. 

Dün niye, hangi sebepten ötürü Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu üyesi Mevlüt Özçelik başkanlığındaki 3 kişilik heyet Sivas Cumhuriyet Üniversitesine hangi amaçla geldikleri ise bilinmiyor! Rutin bir denetleme için gelmedikleri öğrenilen heyetin çarşamba günü Sivas'tan ayrılacakları bildirildi. YÖK Başkanlığı Denetleme Kurulu üyesi Mevlüt Özçelik başkanlığındaki heyetin birçok birimden dosya talep ettikleri ve birçok konuyu derinlemesine inceleyecekleri anlaşıldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı Denetleme Kurulu üyelerinin geçmişte ne için Cumhuriyet Üniversitesine geldiklerini bilmeyenlerin öğrenebilmesi adına gazetemiz tarafından kaleme alınan o günkü haberleri tekrar hatırlıyoruz…

SADECE TIKLAYIN...

http://www.egemengazetesi.com/haber/4319/yok-denetleyicileri-sivasa-gidiyor.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/4472/umut-isigi-universiteye-dustu.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/4522/rektor-profdr-ilyas-dokmetas-yonetimi-ogrencileri-ve-velilerini-niye-magdur-ediyor.html

AdminAdmin