Sivas
Giriş Tarihi : 13-05-2018 15:12

Karamollaoğlu Sivas’ta mitinglerine start verdi

aadet Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ilk seçim mitingini memleketi Sivas’ta yaptı. 24 Haziran’da yapılacak seçimin Türkiye’nin en önemli seçimi olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Eğer bu ülke bir 4-5 sene daha bu günkü politikalar ile yönetilirse ayakta duracak mecalimiz kalmaz” dedi. Liyakat ve istişarenin önemine değinen Karamollaoğlu, “Birilerinin emrine uymayı ahlaki meziyet zannettik. En büyük cihat zalim sultana karşı haksızlığını söylemektir” dedi.

Karamollaoğlu Sivas’ta mitinglerine start verdi

Nergis Demirkaya  ndemirkaya@gazeteduvar.com.tr

Saadet Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu seçim çalışmasını memleketi Sivas’ta başlattı. Karamollaoğlu’nun genel başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yaptığı ilk seçim mitingi olma özelliğini taşıyan miting Sivas hükümet meydanında yapıldı.

“Bilge başkan Temel başkan”, “Mücahit Erbakan” sloganları atılan mitingde Karamollaoğlu hem Sivas hem de Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Seçim öncesi açıklanan ekonomik destekleri eleştiren Karamollaoğlu, “Seçim rüşveti kabilinde şuna şu kadar vereceğiz demek problemlerimizi çözmüyor daha da büyütüyor. Devletin borçları trilyon sınırına dayandı. Bütçeye konulan 70 milyar üzerindeki faiz bunun emaresi. Dış ticaret açığı 77 milyar dolar. Başarılı bir ekonomi politikası yok. Yatırım yok. Projelerin yok” dedi.

‘HIZLI TREN GÖÇÜ HIZLANDIRACAK’

Daha önce Sivas’ta belediye başkanlığı ve 3 dönem milletvekilliği yapan Karamollaoğlu, kente yatırım yapılmadığını söyledi, yaşanan olumsuz tabloda insanların Sivas’ı bırakıp büyük şehirlere göç ettiğini anlattı. Karamollaoğlu, “Kim Sivas’a sahip çıkacak. Hızlı trenin Sivas’a yapacağı kolaylık göçü hızlandıracak” dedi. Yatırım olmadığı sürece bunun hizmet olmadığını söyleyen Karamollaoğlu’nun sözleri alkışlarla kesildi, “Bilge başkan Temel başkan” sloganları atıldı. Bu sözlerinin bazı televizyon kanallarınca “şuna bak hızlı treni bile çok gördü” olarak verilebileceğini söyleyen Karamollaoğlu, “Biz malı taşıyıp hammadde getirecek üretim imkanları olsun istiyoruz” dedi.

‘İSTANBUL’A GİDEN SİVASLILAR DÖNECEK’

TOKİ ve inşaat sektörünü eleştiren Karamollaoğlu, İstanbul’un da mahvolduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul için “İhanet ettik” sözlerini hatırlatan Karamollaoğlu, “İstanbul’a giden Sivaslılar buraya geri dönecekler. Burada daha rahat bir hayata kavuşacaklar. Sivas o zaman Türkiye’nin en önde gelen sanayi kentlerinden biri olacak. Bu bizim ahdimiz mutlaka gerçekleştireceğiz” dedi.

‘PARAYI NEREDEN BULACAKSIN?’

Vaatler karşısında “parayı nereden bulacaksın” diye sorulduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Şunu bilin yolsuzluklar ve israf önlensin Türkiye’de tahmin edemeyeceğimiz kadar bol nakit imkanının olduğunu göreceksiniz” dedi.

‘4-5 SENE DAHA DAYANAMAYIZ’

24 Haziran’da yapılacak seçimin Türkiye’nin bu istikamette yapacağı en önemli seçim olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Eğer bu ülke bir 4-5 sene daha bu günkü politikalar ile yönetilirse ayakta duracak mecalimiz kalmaz” dedi.

“Türkiye’nin beka problemi var” yorumlarına karşı “Onbeş sene önce AK Parti iktidara geldiği zaman böyle bir beka problemi var mıydı” diye soran Karamollaoğlu, yanıtı da kendi verdi ve şöyle devam etti: “Yoktu. Bizi bu hale kim getirdi. AK Parti hükümetinin yanlış politikaları getirdi. Onun için değiştirme zamanı. Kararınızı değişim istikametinde kullanın.

‘ADALET SULTANI DA HİZAYA GETİRECEK GÜÇTE OLMALI’

“Adalet mülkün temelidir adalet olmazsa devlet olmaz” diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Adalet ülkeyi yönetenlerin iki dudağı arasına sıkıştırılamaz. Adalet sultanı bile hizaya getirecek güçte olmadan o memlekette adalet var, denilemez. Onun için biz bundan dolayıdır ki artık yeter değiştirin şu iktidarı diyoruz.”

EN BÜYÜK CİHAT ZALİM SULTANA….

Partisinin siyaset anlayışını anlatan Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Yönetim anlayışımızda bir numara adalet. Sonra liyakata önem verilmesi gerekir. Sonra istişare yapılmadan hiçbir karar alınmamalıdır. Bütün bunların yanında en çok değer vermemiz gereken konu yüksek ahlaktır. Biz insanımıza hizmet ederken ahlaki değerleri önde tutacağız. Kimsenin çalıp çırpmasına, ehil olmayan insanları iş başına getirmesine bu memlekete zarar verecek adım atmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu bizim şiarımız. Yüksek ahlak olmadan hiçbir mefhumun kıymeti olmaz. Yanlış olsa da birilerinin emrine uymayı ahlaki meziyet zannettik. Unutmayın, bizde zalim sultanın karşısında haksızlığı terennüm etmeyen insan zalim olarak vasıflandırıldı. Onun için en büyük cihat zalim sultana karşı haksızlığını söyleyebilmektir. Bu bizim şiarımız.” (DUVAR)

AdminAdmin