Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 14-07-2018 23:48

BU GÖRÜNTÜ SİVAS’A, ÜNİVERSİTEYE YAKIŞMIYOR!

Akademik, idari ve işçi yaklaşık 5 bin çalışanı olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 150 kişiyle 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ’nü andı !...

BU GÖRÜNTÜ SİVAS’A, ÜNİVERSİTEYE YAKIŞMIYOR!

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Eski rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 150 kişi ellerinde pankartlarla ve şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları eşliğinde kampüs içerisindeki Mühendislik Fakültesi önüne kadar yürüdü. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda şehitler için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Yürüyüş öncesi Rektörlük tarafından personele dağıtılan Türk Bayraklarının mavi saplı olması ve “Şahinbey Belediyesi” yazısının yazıyor olması daha dikkatlerden kaçmaz iken, bu durum büyük tepkiye, dedikoduya sebep olduğu bildirildi. Rektörlüğün bu önemli etkinlikte bu bayrakları kimden nasıl temin ettiği sorgulandığı ve kafalarda büyük soru işareti bıraktığı bildirildi.

Rektörlüğün, sosyal medya duyuruları ve tüm Üniversite çalışanlarının cep telefonuna SMS gönderimi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan yürüyüşe katılımı sağlattıramadı.

ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARI REKTÖRLÜĞE TEPKİSİNİ KOYDU

Birçok kişi sosyal medyada ve şehirde Rektör Prof.Dr.Alim Yıldız ve yönetiminin "Milli Birlik ve Beraberlik bilincini, ruhunu" aşıladığının görüntüsü bu mu? diye sorarken, bu Üniversite yönetimi 2 yılda üniversiteyi, personeli ne duruma taşıdığı, getirdiği ortada ifadelerine yer verildi.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 150 kişiyle anılan 15 Temmuz etkinliğinin tam bir fiyasko olduğu ifade edilirken, Üniversite yönetimine karşı sesler yükselirken, "Sivas halkı, hastalar, öğrenciler ve üniversite personeli böyle bir rektörü ve yönetimini hak etmiyor" deniyor.

 

"Ülkemizde milli birlik ve beraberliğin tesis edilmesinin ne kadar elzem olduğu bilinirken, bunu gerçekleştirme noktasında büyük zafiyetleri olduğu görülen ve farklı kitleri bir araya getirmekte mahir olmayan, ayrıştıran kadrolar derhal görevden alınmalıdır" yorumları yapılıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Personeli ve Sivas halkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’nın bu anlamda gereği biran önce yapmasını bekliyor.

Sosyal medyada ayrıca ,Üniversite lojmanlarında kalan akademik ve idari personellerinin ve ailelerinin 24 Temmuz'da oy kullandıkları 1341,42,43 nolu sandıklar da kime ne kadar oy verdiklerini iyi bilindiği ifade edilirken,  Üniversite personeli şimdi siyasal erk'e farklı bir mesaj daha veriyor” gibi söylemlerde bulunuluyor.

 

Ferhat Seval

AdminAdmin