Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 17-09-2018 03:02

SİVAS ÜNİVERSİTE HASTANESİ HASTALARA DERMAN OLAMIYOR MU?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde derdine derman bulamayan minik Şifa Yağmur bebek hayata tutunduğu öğrenildi.

SİVAS ÜNİVERSİTE HASTANESİ HASTALARA DERMAN OLAMIYOR MU?

Edinilen bilgilere göre,  Sivas merkeze bağlı Çöken köyünde ikamet eden Cemil ve Zeycen Kale çiftinin 3 çocuğundan sonuncusu olan ve hidrosefali rahatsızlığı ile dünyaya gelen ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden derdine derman bulamayan   ’Şifa’ bebek hayata tutunduğu öğrenildi.

Kafasında doğuştan büyüme rahatsızlığı nedeniyle Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü’nde ameliyat edilen bebek 1 aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak Sivas’taki evine döndü. 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesinde yapılan tedavide sonuç alamayan Kale ailesi minik Şifa Yağmur’un sağlığına kavuşması büyük sevinç yarattı.

Basın mensuplarına açıklama yapan baba Cemil Kale; "Çocuğumun doğuştan kafada su toplaması vardı ve belinde bel açıklığı vardı. Bundan dolayı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde ameliyat yapıldı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde şant taktıktan sonra 1 ay sonra tekrar bu tıkanma oldu. Tıkanma yaptıktan sonra bunun üzerine, şikâyet üzerine çocuğum hasta olduğundan geri Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne döndüm. 3 ay bir fiil hiç çıkmadan orada tedavisi uygulandı. Sivas’ta gereken müdahaleyi yaptılar ama tedaviye yanıt vermediği için bizi daha iyi hastanelere gönderdiler. Ben ilk önce çocuğumu Kayseri’ye götürdüm. Kayseri beni kabul etmedi ve Ankara’da birkaç hastane ile görüştük. Orda dediler ki, "Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin yaptığı ameliyatı biz üstlenemeyiz". Daha sonra Sağlık Bakanlığı aracılıyla buradan çocuğumuzu götürdük. Bütün gereken şeyleri orada yapıldı. Şu anda Şifa bebek ameliyatını oldu. Ameliyattan 15 gün sonra tedavi altında tekrar tutuldu. Şu anda çok şükür sağlığına kavuştu evimize getirdik" ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin