Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 25-09-2018 16:49

REKTÖR 13/B’Yİ YANDAŞLARA İŞLETMEYE BAŞLADI DARISI DİĞERLERİNE!

Birçok olumsuz haberler, hasta ve personel mağduriyetleri, eş, dost, akraba alımları ile yerel, ulusal basının gündeminden düşmeyen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız ve yönetimi yandaşlara 13/b maddesini işletmeye başladı.

REKTÖR 13/B’Yİ YANDAŞLARA İŞLETMEYE BAŞLADI DARISI DİĞERLERİNE!


2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13-b maddesi verimliliği artırmak, doğru insandan doğru yerde faydalanmak için Kanun’un rektöre tanıdığı yetki.

Bu yetki hep iyi niyetli olarsak mı kullanılıyor?

Yoksa şunun adamı, bunun oğlu, falanın akrabasının yer değişikliği için, amaç dışımı?

İlçelere eleman almak, merkeze almaktan kolay olduğu için önce ilçeye alınıyor eleman sonra sihirli 13/b maddesi uyarınca merkeze görevlendiriliyor eleman. Süre falanda yok maaş ilçeden görev merkezde.


Zara’da görevli önceki Rektör Prof.Dr. Faruk Kocacık zamanında Spor malzemesi ve kitapçı dükkânında 10 yıllık Bağ kuru olması mesleki deneyim olarak sayılarak kişiye özel ilanda 10 yıl deneyim şartı konmuş kimsenin ilana başvurmaması sağlanmış Zara Ahmet Çuvadaroğlu Meslek Yüksek okuluna alınan İİBF öğretim üyesi Prof.Dr. Adnan Mahiroğulları’nın beden eğitimci oğlu M. Ahmet Mahiroğulları o dönemde Zara Ahmet Çuvadaroğlu Meslek Yüksekokulunun ihtiyacı olamayan dersi ve bölümü bulunmayan Beden Eğitimi branşına okutman olarak alınmıştı.

Bu kişiye YÖK kanunun değişmesi sonucunda otomatik Öğretim Görevlisi olmuştu. Şimdi bu kişi 2547 sayılı yok kanununu 13/b maddesi gereği merkeze görevlendirilmiş olduğu öğrenildi. Editörlerimize ve Uzm. Ling. Gzt. Oğuz DEMİRKAYA’ya açıklamalarda bulunan bazı Üniversite personelleri 3 yıl boyunca özel ders konulan, okulda haftada 4 saatlik seçmeli ders için işe alınan bu kişi yine ikili ilişki ile 15 yıl-20 yıl ilçelerde görevli çalışanlar merkeze görevlendirilmezken işe alınması bir yana arkasından merkeze görevlendirilmesi tüm ilçe öğretim elemanlarını üzmüştür. Adil ve hakça olmayan bu davranışı kınıyoruz” ifadelerinde bulundular.

Yorumu okuyucularımıza bırakırken el insaf diyoruz.

Yedik içtik berhten düştük... 

AdminAdmin