Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 18-10-2018 01:51

ÜNİVERSİTEDE TASARRUF DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 2018 yılı için kamu harcamaları ile ilgili tasarruf tedbirleri alınmaya başlandığını açıklıyor.

ÜNİVERSİTEDE TASARRUF DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Mali alanda atılacak adımlarla enflasyonla mücadele sürecine azami katkı verileceğini belirtmiş, açıklamada yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile enflasyonda düşüşe odaklı bir çerçeve ortaya konulacağını vurguluyor ve kamu harcamaları ile tasarruf tedbirlerinin alınmaya başladığını ifade ediyor.

Ama bazı devlet kurumları 81 milyonun tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan vergilerden oluşan gelirleri bir planlama yapmadan devletin diğer kurumlarıyla bilgi alışverişine gerek görmeden fütursuzca harcıyor;

Evet,

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde güvenlik görevlilerinin kıyafetleri değiştirildi, 200.000 TL harcandığı çeşitli kesimlerce dile getirildi.

Kıyafetler, “kapı yaptırmak ve gösterişe düşkünlüğü” ile dikkat çektiği söylenilen yönetimin bir icraattiydi.


Ne mi oldu?

Yaklaşık 150 güvenlik personeline yazlık, kışlık olarak alınan ve ilk defa Üniversitenin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreninde giydirilen ve iflas ettiği iddia edilen Sakaryalı B. firmasından satın alınan kıyafetler sadece 1 gün kullanıldığı öğrenildi.

Sivas Emniyet Müdürü bu kıyafetleri iptal ettirdi, çünkü kıyafetler Yunus polislerin kıyafetleri ile olağanüstü benzeşiyordu. 

Rektör Alim Yıldız’ın bu renk seçiminde belirleyici oldu ifade edilirken, Üniversite Güvenliğinin kıyafetlerinin Yunus Polislerinin kıyafetleri ile benzeşmesi Sivas Emniyet Müdürünü üst düzey rahatsız ettiği, derhal iptal edilmesi için talimat verdiği öne sürüldü.

200.000 TL’nın çöpe gittiği doğru mu?

Kamuoyu Rektör ve bu işe ön ayak olan danışmanlarından açıklama bekliyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde “Tasarruf dediğin böyle olur” dedirttirdi.

AdminAdmin