Gündem
Giriş Tarihi : 17-11-2018 20:57

Duyulmayan 29 Ekim ziyareti!

Mansur Yavaş, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü CHP Genel Merkezi'ndeymiş. Yavaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla makamında baş başa görüşmüş. Sonrasında yaşanan gelişmelere bakıldığında görünen o ki; düğmeye o ikili görüşmede basıldı.

Duyulmayan 29 Ekim ziyareti!

Gizli demeyeyim ama şu ana kadar duyulmayan bir görüşmeyi haber vereyim size...

 

Mansur Yavaş, 29 Ekim 2018 Pazartesi günü CHP Genel Merkezi'ndeymiş. Yavaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla makamında baş başa görüşmüş. Sonrasında yaşanan gelişmelere bakıldığında görünen o ki; düğmeye o ikili görüşmede basıldı.

ABD Ankara Büyükelçisiz geçen bir yıl

 

 

 

ABD'nin bir yıldır Ankara'da büyükelçisi yok. Amerika'nın Türkiye'yle ilişkileri bir senedir maslahatgüzar seviyesinde. Sordum; "Bu durum Türkiye ile ilgili değil" dedi Amerikalılar. Gecikme Washington DC kaynaklıymış. Büyükelçi atama süreçleri hep uzun sürermiş ABD'de. "Bugün karar verilip isim belirlense yeni büyükelçinin Ankara'da göreve başlaması şubat ayını bulur" diyor Amerikalılar. FYI. (*) (*) For Your Information. (Bilginize.)

BİR ADAYLIK KRİTERİ OLARAK; TEVAZU

Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, geçen hafta yaptığı bir açıklamada, AK Parti'nin belediye başkan adaylarını belirlerken aradığı özellikleri; ehliyet, liyakat, sadakat ve tevazu olarak sıraladı.

Kurtulmuş'u arayıp sordum:

İlk üçü tamam da, 'tevazu'yu kriterler arasına koymanızdan ne anlamalıyız?

Halkın en çok dikkat ettiği hususlardan birisi bu. Gerçekten mütevazı, kendisiyle birlikte oturup yer sofrasında çorbaya kaşık sallayan, mahallesinde, kahvesinde onlarla oturup dertlerini dinleyen, cenazesinde, düğününde onla birlikte olan, başı sıkıştığında yanında bulabildiği insanlar olması...

Tevazu vurgusuna özellikle ihtiyaç duymanız, bu anlamda bir eksiklik tespit ettiğiniz anlamına mı geliyor?

Bu bir ihtiyaç olarak ortaya çıkıyor. Makamlar, mevkiler insanları bir şekilde bu duygulardan uzaklaştırabilir. Tabii ki hepsinde demiyorum ama bazı arkadaşlarımızda iktidarın vermiş olduğu bir rahatlık, gevşeme söz konusu olabilir.

Ve bu yüzden böyle bir uyarıda bulunmaya gerek gördünüz, öyle mi?

Bu bir temenni, bir tavsiyedir. Halkın mütevazılığa çok dikkat ettiğini biliyoruz. Aynı şekilde adaletli olunmasına... Adaletli olmanın yerel siyasetteki göstergelerinden biri şudur: Diyelim şehrin garibanından biri geldiğinde ondan yüz çevirip; şehrin eşrafından zengin, güçlü biri geldiğinde onu kapıda karşılamak adaletsizliktir. Bunlara insanlar çok dikkat ediyor. Bizlerin de dikkat etmemiz lazım.

Numan Kurtulmuş'un bu sözleri, anlayana çok şey ifade ediyor aslında.

 

 

 

KEÇİÖREN'E YENİDEN ALTINOK

Kızı Ayça Altınok İYİ Parti'ye üye olunca Keçiören eski Belediye Başkanı Turgut Altınok'un da bu partiden aday olabileceği şeklinde yorum yapanlar var Ankara'da.

YAZININ DEVAMI İÇİN; TIKLAYINIZ

Posta
AdminAdmin