Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 05-01-2019 20:01

ÖĞRENCİLER REKTÖRE DEĞİL SİVAS VALİSİNE UMUT BAĞLADI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde okuyan öğrenciler ücretli olan ringlerin hafta başında ücretsiz olup olmayacağını merakla bekliyorlar.

ÖĞRENCİLER REKTÖRE DEĞİL SİVAS VALİSİNE UMUT BAĞLADI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde kampus içinde ücretsiz olarak hizmet veren ringlerin ücretli olarak hizmet vermesi üzerine gündeme düşen haberler içinde gazetemiz tarafından ilk olarak “ÖĞRENCİLER CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNÜN UYGULAMALARINDAN RAHATSIZLIĞINI SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRİYOR!” başlığıyla gündeme getirdiğimiz haber, sosyal medyada açılan #paraliringistemiyoruz hashtag ile gündeme oturdu.

İlk olarak gazetemiz Egemen tarafından kamuoyunun gündemine getirdiği ve öğrenciler tarafından sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda mülki ve idari amirlerin dikkatinden kaçmayarak yaşanan öğrenci mağduriyetlerine bir çözüm geliştirilmesi için devreye girdikleri gözlemlendi. 

Gazetemiz haberinden sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerin yaşadığı mağduriyetler kamuoyunun haberi oldu.

Rektör Alim Yıldız, yapılan haber ve paylaşılan mesajlar sonrasında; “Sevgili öğrencilerim, kesin çözüm buluncaya kadar Valimiz Salih Ayhan Bey´in de yardımlarıyla hafta başından itibaren mağduriyetinizi gideriyoruz, siz finallere iyi çalışın” şeklinde resmi twitter hesabından bir paylaşım yaptı.


Rektör Yıldız´ın paylaşımını twitter hesabından Retweet yapan Sivas Valisi Salih Ayhan; “Öğrencilerimiz rahat olsun. Elbirliği ile aşamayacağımız hiç bir sorunumuz yoktur.” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bazı öğrenciler, konuyla ilgili internette bir imza kapmayası başlattıkları öğrenilirken, geçmişteki verdiği söz ve sonrasında yaptığı uygulamalar nedeniyle Rektör Yıldız’ın paylaşımına ve verdiği söze güvenmediklerini ifade eden öğrenciler Sivas Valisi Salih Ayhan’a umut bağladılar. 

AdminAdmin