Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-01-2019 11:59

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR

Bizim Sivas Gazetesi haberine göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde öğrencilerin mağdur edildiğini, Sınav haftasında kantinlerin kapalı olduğunu gündeme taşıdı.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR

Fuat YILMAZ'ın haberinde; Türkiye´nin bir çok Üniversitesinde olduğu gibi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin de final sınavları stresi devam ediyor. Öğrenciler zorlu maratonu geçmek için deyim yerindeyse üniversitede yatıp kalkıyorlar. Yurtlarda ya da evler de kalan öğrenciler genelde kahvaltıyı okulda yaparım düşüncesiyle sınavlara aç bir şekilde gidiyorlar. Sabah erken saatlerinde fakültelerine giden öğrenciler kantinlerin bazı günlerde kapalı olmasından dolayı, ya aç kalıyorlar ya da başka fakültelerin kantinine gitmek zorunda kalıyorlar. Mühendislik fakültesi öğrencileri kantin işletme sahiplerinin keyfi uygulamalarından dolayı şikayetçi olduklarını söylediler.

Mühendislik fakültesi İnşaat bölümü öğrencisi Ali Yılmaz, kantinlere bir düzenlenme getirilmesi gerektiğini, yoksa bu şekilde devam edilmesi halinde öğrencilerin daha çok mağdur edileceğini söyledi.

Yılmaz, “Sınav haftasındayız, yoğun ve yorucu günlerden geçiyoruz. 4´üncü sınıf öğrencisiyim, deyim yerindeyse yemeyi içmeyi bırakıp ders çalışıyorum, çünkü son sınıf öğrencisiyim bir sınavımın kötü gitmesi okulu uzatmaya sebebiyet verebilir. Sabah erkenden evden çıkıp fakülteye geliyorum, çoğu gün kahvaltıyı okulda yaparım düşüncesiyle fakülteye geliyorum ama kantin genel olarak kapalı oluyor. Sınavlara genelde aç bir şekilde giriyorum. Bazı günler iki sınavımız oluyor, sınavlar arasında üç dört saat zaman farkı oluyor. Kantinde oturup bir şeyler atıştırırken ders çalışmak istiyoruz ama maalesef aç bir şekilde saatlerce ayak üstünde durarak sınav saatini bekliyoruz. Kantin işletmecileri, kantinleri ya keyfi uygulama şeklinde yönetiyorlar ya da kantin düzenlenmesi bu şekilde düzenlenmiş. Bizler yöneticilerden bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Kendi fakültemizin kantini varken niye başka fakültelerin kantinine gidip ders çalışayım ya da karnımı doyurayım ki? Kantinler öğrencilerin oturup zaman geçirmesi, bir şeyler yemesi ve ders çalışmaları için var, ama maalesef sınav haftasında bu hakkımızdan yararlanamıyoruz.” dedi.

Mühendislik fakültesi dekanından, kantinden dolayı yaşadıkları mağduriyetinin giderilmesini isteyen Yılmaz, “ kantinin neye göre açılıp neye göre kapatıldığını bilmiyorum. İşletme sahipleri keyfi uygulama şeklinde kantinleri yönetmeyi bıraksınlar. Kendilerini düşünmeyi bırakıp öğrencileri düşünsünler. Umarım bu mağduriyetimize yetkililer bir çözüm bulur.” şeklinde konuştu.

AdminAdmin