Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 07-03-2019 15:45

ÜNİVERSİTEDEKİ ATAMA SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNDE

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan akademik ve idari personel atamalarındaki usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı.

ÜNİVERSİTEDEKİ ATAMA SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki akademik ve idari personel atamaları hakkında ortaya atılan usulsüzlük iddialarının tespit edilebilmesi için Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Karasu verdiği önergede, 2016 yılından itibaren yapılan akademik ve idari kadro alım ve atamalarında kullanılan kriterlere dair ciddi bir bilgi kirliliği bulunduğu belirterek 6 Şubat tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla 125 adet akademik personel alım kararındaki usulsüzlüklere değindi.

Karasu ayrıca söz konusu atamalarda Rektör Alim Yıldız’ın ikinci dereceden akrabalarının idari personel kadrosuna yerleştirildiğini ve liyakat ilkesinin hiçe sayıldığını vurguladı.

Meclis gündemine gelen araştırma önergesinin kabul edilmesi halinde kurulacak komisyonla Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki atamalar incelenebilecek.

İşte Karasu’nun verdiği araştırma önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çatısı altında yapılan akademik personel atamalarının liyakat esasına göre yapılıp yapılmadığının Yüce Meclisimizce belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98 inci İç Tüzüğün 104 ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz.

Ulaş Karası

Sivas Milletvekili

GEREKÇE

Üniversiteler özgün, çağdaş ve bilimsel üretimin merkezi olarak her konuda şüphesiz topluma öncülük etmektedir.

Ülkemizin en önemli üniversitelerinden olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi son zamanlarda yaşanılan usulsüzlüklerle gündeme gelmektedir.

45 yıllık geçmişe sahip olan, yaklaşık 55 bin öğrencinin önlisans, lisans ve yüksek lisans seviyesinde eğitim gördüğü köklü üniversitede liyakat ilkesi çiğnenmiş keyfi atamalarla üniversitenin şeffaflığına ciddi zarar verilmiştir.

2016 yılından itibaren yapılan akademik ve idari kadro alım ve atamalarında hangi kriterlerin kullanıldığına dair ciddi bir bilgi kirliliği bulunmaktadır.

Son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne 6 Şubat tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kararla 125 adet akademik personel alım kararı alınmıştır. Ancak söz konusu kararda akademik personelin hangi birimlerde istihdam edileceğine dair bilgi verilmemiştir.

Yine üniversite bünyesinde yapılan atamalarda, Rektör Alim Yıldız’ın ikinci dereceden akrabalarının idari personel kadrolarına yerleştirildiği, üniversite yönetiminin meşruiyetinin sorgulanmasına neden olmuştur.

İşbu bilgiler ışığında Anayasa’nın 98, Meclis İç Tüzüğü’nün 104 ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması kurularak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde yaşanan atamaların denetlenmesi ve varsa usulsüzlüklerin belirlenmesi bizlerin görevleri arasındadır.

AdminAdmin