Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 11-03-2019 02:06

SCÜ’DE ADAM KAYIRMACILIĞI AYYUKA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız döneminde torpil ve kişiye özel atamalar ayyuka çıkmaya devam ediyor.

SCÜ’DE ADAM KAYIRMACILIĞI AYYUKA ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR!


Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yerel ve ulusal basına yansıyan ve yansımaya devam eden birçok olumsuz haber, torpil ve eş dost atamaları konuşulmaya yazılmaya devam ederken geçen hafta bir yeni iddia gündeme bomba gibi düştü.

27 Şubat 2019 tarihinde Resmi gazetede yayımlanan ilana göre Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Akademik personel alımında Profesör kadrosuna 20, Doçent kadrosuna 8, Dr. Öğretim Üyesi kadrosuyla 30 olmak üzere toplam 58 akademik yerleştirme yapılacak.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kaynaklarından edinilen bilgilere göre,  27.02.2019 tarihinde yayımlanan ilanda başta Rektör Alim Yıldız’ın yeğeni, akrabası olduğu bilinen ve Sosyal Bilimler Enstitüsü sekreterliğine atadığı Zafer Yıldız’ın şimdi ise açılan Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme alanında Eğitim Fakültesine Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanacağı ve yükselmesinin sağlanacağı öğrenildi.

Diğer taraftan Yapı İşleri Daire Başkanı Vural Ercins’ın oğlu, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Gülay Ercins’ın yeğeni olan Serdar Ercins için Sivas Meslek Yüksekokuluna açılan Maden Teknolojisi alanındaki kadroya alınacağı ve yükselmesinin gerçekleştirileceği bildiriliyor.

Haziran 2018 tarihinde yayımlanan ve Türkiye çapında büyük sansasyon yaratan ulusal haberlere de konu olan “SİVAS’TA İLAHİYATÇI İÇİN GAZETECİLİĞE ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI VERİLDİ…” başlıklı haber sonrası Sivas Cumhuriyet Üniversitesine alınamayan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışan Hasan Coşkun için ilan edilen 58 öğretim üyesi ilanı içerisinde yer alan “Edebiyat Fakültesi Türk İslam Düşünce Tarihi” için açılan bu kadronun bu kişiye ait olduğu öne sürülüyor.

Üniversite tarihinde bir ilkin yaşanması da gözden kaçmıyor!

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine ilan edilen 58 öğretim üyesi kadrosu içerisinde en dikkat çeken “Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sağlık Kurumları Yöneticiliği” alanında istihdam edilmek üzere alınacak olan Dr. Öğretim üyesi ilanıdır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kurulduğu tarihten bu güne kadar hiçbir  Enstitüye Öğretim Üyesi ilanı verilmediği bilinirken, Sosyal Bilimler Enstitüsüne Sağlık alanında doktora yapmış birinin alınacak olması bu alınacak kişinin kim olduğu nasıl çalıştırılacağı merak konusu olurken tüm bu nedenlerden ötürü üniversite yönetimine tepkiler dinmek bilmiyor.

Birçok öğretim üyesi aylardır, yıllardır özlük haklarının verilmediği yükselmelerinin gerçekleştirilmediği bilinirken, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde adam kayırmanın seçim öncesi bile ayyuka çıktığı konuşulmaya devam ediyor.

Mağdur olan ve kadrolarının verilmeyen birçok öğretim elemanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde yapılan bu adam kayırmacılığına ve haksız uygulamalara hiç kimsenin hesap soramayacağını bilmenin rahatlığıyla göz göre göre yapıldığı ifade edilirken bu uygulamalar kamu vicdanını dur durak bilmeden yaralamaya devam ettiği ve tüm yaşananların hesabının sandıkta görüleceği konuşuluyor.

Resmi Gazetede bulunanan o ilan için tıklayın

AdminAdmin