Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 13-03-2019 19:18

DOKTOR VE AKADEMİSYEN YAPILANMASINDA 4 TUTUKLAMA…

Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) doktor ve akademisyen yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

DOKTOR VE AKADEMİSYEN YAPILANMASINDA 4 TUTUKLAMA…

 


Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün doktor ve akademisyen yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 10 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Sivas, Ankara, Mardin ve Adıyaman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda 7'si doktor, 3'ü akademisyen 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin ankesörlü telefonlardan ardışık olarak arandıkları, yapılan ByLock çözümlemeleri neticesinde görüşmelerde isimlerinin yer aldığı ve daha önce gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin ifadelerinde adlarının geçtiği tespit edildi.

Sivas'a getirilen şüphelilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan doktorlar A.D, H.Y, A.Ş.Ç, S.B, İ.A, Ü.Y. ve M.Y. adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden A.D, H.Y, A.Ş.Ç. ve S.B. tutuklandı.

 İ.A ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ü.Y. ve yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof.Dr. M.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Emniyetteki 3 zanlının işlemleri sürüyor.

AdminAdmin