Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-04-2019 03:18

AKP SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE 3. PARTİ KONUMUNDA

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Lojmanlarında kalan ve yerel seçimlerde Cumhuriyet Üniversitesi İlköğretim Okulu 1370 ve 1371 nolu sandıkta oy kullanan personel, öğretim üyeleri iktidar partisi AKP’yi 3. parti konuma düşürdü.

AKP SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE 3. PARTİ KONUMUNDA

 

24 Haziran 2018 seçimlerinde üniversite lojmanlarında oy kullanan personel iktidar partisini 2. konuma taşırken ana muhalefet partisi CHP’yi en yüksek oyu vermişti.

YİNE DEĞİŞMEDİ

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Lojmanlarında kalan personel yine ana muhalefet partisi CHP’ye en yüksek oyu vererek 1. parti seçti.

Yaklaşık 3 yıldır Üniversite Kampusu içerisinde Rektörlük konutunda ikamet eden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ın lojman sakinlerinin kullandığı sandıkta oy vermediği öğrenildi.

Bu bilginin öğrenilmesinden sonra gazetemizin yaptığı araştırmaya göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız’ın ve ailesinin Ülkü İmam Hatip Ortaokulunda 1112 nolu sandıkta oy kullandığı öğrenildi.

Rektör Alim Yıldız’ın yaklaşık 3 yıldır adres değişikliği beyanında bulunmadığı bildirilirken, Alim Yıldız ve aile fertlerinin 20 iş günü geçmesine rağmen adres değişikliğinde bulunmadığı ve bu yüzden kampus dışında belki bilerek, isteyerek oy kullandığı 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununa muhalefet ettiği bildiriliyor.

“YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

İkamet değişikliğini bildirmeyen Rektör Alim Yıldız ve Aile fertleri anlaşılıyor ki kamu gücünü, makamını kullanarak yaklaşık 3 yıldır kanunu yok saydığı,  muhalefet ettiği, umursamadığı ve bu davranışın kendisine ve ailesine ceza yaptırımı gerektiği ifade ediliyor. Bizde gereğinin yapılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.

Ayrıca Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Personelinin ve şehir dışında yaşayan birçok Sivaslının söylemlerini gündeme taşıyan Genel Yayın Koordinatörümüz Uzm. Oğuz Demirkaya’nın ifade ettiği gibi “Rektör Alim Yıldız’ın başarısızlığı, kurum içerisinde yaşatılan her türlü personel mağduriyeti ve Ulusal basında kurumun çeşitli haberlerle gündeme gelmesi Ülke genelinde yaşayan Sivaslıları rahatsız ediyor, endişelendiriyor. Bu durum Ak Parti’ye büyük oy kayıp ettiriyor. Bu Rektör Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve sonra Ak Partiyi mahcup etti” vatandaşın ve Sivaslının söylemleri, öngörüsü sandığa yansıdığı, Sivas ve Ülke çapında Sivaslıların Ak Partiyi artık eskisi gibi tercih etmedikleri,  oy vermedikleri sandığı yansıyan Sivas ve İstanbul oy oranlarının bunu somut olarak göstermektedir.

AdminAdmin