Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-04-2019 03:34

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI HİLMİ ATASEVEN NEREYE KOŞUYOR?

2014 yılında Sivas Numune hastanesine yönetici olan Hilmi Ataseven aynı yılın son ayında Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde atandı.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI HİLMİ ATASEVEN NEREYE KOŞUYOR?

2014 yılında Sivas Numune hastanesine yönetici olan Hilmi Ataseven aynı yılın son ayında Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde atandı.

Bu görevde yaklaşık 1 yıl bulunan Ataseven 2016 yılı içerisinde Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan vekilliğine atandı.

Bu görevde de sadece 1 yıl çalıştıktan sonra 2017 yılı içerisinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesine açılan ilan ile Profesör olarak alındı ve ardından Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız tarafından tıptan sorumlu Rektör yardımcısı olarak atandı.

Hilmi Ataseven daha Doçent iken ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesinde Dekan Yardımcısı olarak görevliyken 12/09/2011 tarihinde yapılan Yardımcı Doçentlik Dil Sınavında Terör Örgütü FETÖ/PDY üyeliği veya iltisakı kanıtlanan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Özlem Bozoklu Akkar ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç.Dr. Salim Yüce'ye (FETÖ/PDY kapsamında kamu görevine son verildi) sınavı düzenleyen kurul arasında bulunan Prof.Dr. Hilmi Ataseven tarafından sorular ve cevapları önceden verilmek sureti ile üniversiteye girişi sağlandığı mahkemenin tespiti ile görülmüştür. Kurul üyelerinin FETÖ/PDY’lı teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları iddia edilmektedir.

Üniversiteye yapılan itirazı yanıtlayan ve Üniversitenin Hukuk Müşaviri olan Pınar İnan'ın Üniversite yönetim kurulu tarafından yapılan FETÖ/PDY sorgusu sonrası kurum ile ilişkisi kesilmiştir.

Avukat Pınar İnan'nın eşi Devlet Demir Yollarında 1. Hukuk Müşavir Onur İnan'dır ve FETÖ/PDY ile ilişkisi tespit edilerek Kanun Hükmünde Kararname ile kurumu ile ilişkisi kesilmiştir.

Davalılarca istenen ikinci bilirkişi incelemesini yapan ve ilk bilirkişi incelemesini görmezden gelip davalıları koruma amacıyla rapor tanzim eden İstanbul Üniversitesi'nde görev yapan heyet üyeleri (Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı'ndan Prof.Dr. Evin Ademoğlu; Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ahmet Nazif Karadeniz; İnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ömer Haluk Eraksoy) terör örgütü mensuplarının ceza almasını engellemeye çalıştığı iddia edilerek örgüt ile ilişkileri araştırılmalıdır.

Sivas 6. Asliye Ceza Mahkemesi sanıkları beraat ettirmiş, ancak kararı veren Hakim FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde sorgulanmıştır.

2011 yılında Üniversitede öğretim üyesi alımlarını koordine eden ve hileli sınavla ilgili talimatları veren ve o dönem Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ömer Cevit'in FETÖ/PDY kapsamında tutuklanmış, kamu görevi sonlandırılmış ve 7 yıl 6 ay hapis ile cezalandırılmıştır.

Tüm bu yaşanlar ortadayken, şuanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak görev yapan Prof.Dr. Hilmi Ataseven’i varsa yeni hedefi, hedefinin ne olduğu, hedefine ulaşıp ulaşamayacağı nasıl bir gelecek onu beklediği kamuoyu tarafından merak ediliyor…    

AdminAdmin