Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-05-2019 17:13

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, CUMHURİYET TEKNOKENT’TE NELER OLUYOR?

Teknokent Nedir?

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ, CUMHURİYET TEKNOKENT’TE NELER OLUYOR?


Teknokent/Teknopark, ülkemizde yürütülen Araştırma Geliştirme Faaliyetlerini ve Üniversite-Sanayi İşbirliği’ni teşvik etmek amacıyla 2001 yılında yürürlüğe giren 4691 no’lu Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile kurulmuştur. Daha sonra 6170 Sayılı kanun ile güncellenmiştir. İlgili kanunlar özel sektör şirketlerini teknoloji tabanlı Ar-Ge projeleri geliştirmeye yönlendirebilmek ve bu şirketlerin emek yoğun Ar-Ge süreçlerini destekleyebilmek için tasarlanmıştır.

Teknokentler/Teknoparklar Ar-Ge ekosisteminin oluşturulabilmesi için Ar-Ge yapan şirketleri bir araya getirerek, Ar-Ge süreçlerinin hızlanmasını amaçlamaktadır. Teknokentlerde yer alan farklı uzmanlık alanlarına sahip şirketler, birçok ortak Ar-Ge projesi üzerinde çalışma yapmaktadırlar. Teknokentler/Teknoparklar önemli bir nitelikli iş gücü piyasası oluşturmakta olup, üniversite kampüslerine olan yakınlıkları ile hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin doğrudan özel sektöre dolayısıyla ekonomiye katkıda bulunmasını sağlamaktadır.

Teknokentlerin/Teknoparkların içerisinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisleri’de Teknokent firmalarının, projelerine finansman bulunması, proje süreçlerinin hızlandırılması, katma değeri yüksek ürünlerin pazara çıkarılması ve ihracata dönüşmeleri noktasından önemli hizmetler sunmaktadır.

Yukarıda tarif ve izahı yapılan fakat bu yazılanlara uymayan keyfi ve adamına göre hareket eden bir yapının Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet Teknokentte yeraldığı gözükmektedir.

Özellikle Cumhuriyet Teknokent Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serdar Mercan ve bazı yetkililerin firma ya ve adamına göre muamale yaptığı duyumları gazetemize ulaşmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdğan’nın, her zaman üniversite sanayi iş birliği içerisinde olsun ve akademisyenler üretimin içinde yeralsın derken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi yöneticilerin firmaları bezdirdiği görülmektedir.

CUMHURİYET TEKNOKENTTE ACABA YETKİLİLERİN AMACI NEDİR? YAKINDA….

AdminAdmin