Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 30-05-2019 08:46

SEVSİNLER SİZİN GİBİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ YÖNETİCİLERİNİ!

2 gün önce Sivas Cumhuriyet Üniversiteden ayrılarak Sağlık bakanlığına geçen Tıptan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hilmi Ataseven’ın yerine Tıp Doktoru mezunu olmayan Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Mezunu Prof.Dr. Ahmet Alim’in Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız tarafından atandığını bildirmiştik.

SEVSİNLER SİZİN GİBİ ÜNİVERSİTE HASTANESİ YÖNETİCİLERİNİ!

Bu skandal atamayı Sivas ve Türkiye çapındaki yaşayan Sivaslılar tüm kamuoyu diline dolarken, eleştirirken Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi yönetimi anlaşılan Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın talimatı ile günah çıkarma turlarına başladı. 
 


Yapılan skandal atamayı örtmek,  gölgelemek, unutturmak için sahne aldığı iddia edilen, boy göstermeye başlayan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ömer Tamer Doğan ve Yönetimi bu sözde hedeflerini yerine getirmek için tam gaz yola çıktı. 
 


Bu amaca ulaşabilmek adına Üniversite öğrencilere yönelik bir hayır işinin bir İFTAR yemeğinin seçilmesinin, buna alet edilmesinin kabul edilemez olduğu ifade edilirken, kafalarda başka soru işaretlerinin doğmasına ve büyük tepkilere neden oldu.
 


Üniversitenin kurumsal sosyal medya hesaplarından “Öğrencilerimize ücretsiz ikram ettiğimiz iftar yemeğini bu akşam Tıp Fakültesi Dekanlığı, Hastanemiz Başhekimliği ve İdari Yöneticilik personelimiz karşılayarak Başhekim Prof.Dr. Ömer Tamer Doğan ile Pers. öğrencilerimizle oruçlarını açtılar” ifadelerinde bulunuldu. Başhekim Prof.Dr. Ömer Tamer Doğan yardımcıları ile katıldığı ifade edilirken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlhan Çetin’in bu sözde etkinlikte yer almadığı ve yardımcılarının katıldığı fotoğraflara yansıdı. Üniversitenin kurumsal sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımda “İdari Yöneticilik personelimiz” ifadelerine yer verilirken yapılan sosyal medya paylaşımında hukuksuzca hiçbir kamusal resmi unvana sahip olmayan, düz hemşire olan ve 2 yıldır Başhemşirelik makamını işgal eden, kısa bir süre önce başhemşirelik görevinden mahkeme kararı ile alınarak yine hukuksuz olarak hastane idari yöneticiliğe yükseltilen Hemşire Gülseren Karabey görüntülere yansıyor.
 


Başhekim Prof.Dr. Ömer Tamer Doğan ve diğer hastane yöneticilerinin yemek yediği masada hiçbir öğrencinin bulunmaması da dikkatlerden kaçmazken, diğer öğretim üyeleri kuran okunurken ellerini açarken, dua ederken görüntülenirken, Başhekim Prof.Dr. Ömer Tamer Doğan ve yardımcıları yemekleri ile uğraşıyor çorbalarına limon sıkmak ile meşgul oldukları görüntüleniyor.


 
Ayrıca iftarını açmak için gelen üniversite öğrencilerine yemek servisi yapan Üniversite hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Ömer Tamer Doğan hijyene dikkat etmeyerek bone takmadığı, Yardımcısı Prof.Dr. Zekeriya Öztemur yine hijyeni, sağlığı umursamadığı eldiven takmadan öğrencilere yemek servis ettiği görüntülere yansıdı. Bir diğer başhekim Yardımcısı olan Doç.Dr. Kasım Durmuş hijyene tam dikkat ederek hem bone hem eldiven hem de maske taktığı görüntülenerek gerçek bir doktor olduğunu gösterdi ve davranışı ile tam puan aldı.  
 
Tıp Fakültesi Dekan yardımcılarının ise birinde ne bone ne eldiven ne de maske bulunmadığı görüntülenirken, birinde ise başındaki bonesi olmadığı görüntüleniyor.
 


Hiçbir kamusal unvana sahip olmayan, düz hemşire olan ve 2 yıldır Başhemşirelik makamını işgal eden, kısa bir süre önce başhemşirelik görevinden mahkeme kararı ile alınarak yine hukuksuz olarak hastane idari yöneticiliğe yükseltilen düz hemşire Gülseren Karabey ise ne bonesi ne maskesi mevcut hatta kolunda podyumda dolaşırcasına ÇANTASI kolunda tribünlere oynadığı ve objektiflere poz verdiği
görülüyor.



Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Yönetimi bundan sonra boy göstermek ve iddia edildiği üzere, skandal atamayı örtmek,  gölgelemek, unutturmak için nerede nasıl sahne alacakları merak ediliyor. 

Sayın Hastane Yöneticileri, umarız bu hijyenle bu umursamaz tutum ve kafayla hastaların tedavisini, özellikle ameliyatlara girmiyorsunuzdur? Size tavsiyemiz hastalara iyi ve hijyen bakın hastane enfeksiyonunu hastalara bulaştırmayın unutmayın ki biri sizi gözetliyor!

AdminAdmin