Gündem
Giriş Tarihi : 14-06-2019 13:44

Sözcü Gazetesi davasının duruşması 4 Eylül'e ertelendi

Hakkında yakalama kararı bulunan Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu gazeteciler hakkında açılan davanın duruşması 4 Eylül'e ertelendi.

Sözcü Gazetesi davasının duruşması 4 Eylül'e ertelendi

Gazetenin sahibi sanık Burak Akbay'ın "silahlı terör örgütünü yönetme" ve "terör örgütü propagandası yapmak" iddialarıyla 30 yıla, biri tutuklu 3 sanığın ise "silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" iddialarıyla 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasında sona gelindi.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görülüyor. Sözcü'ye, 19 Mayıs 2017’de operasyon başlatıldı. Başta sahibi Burak Akbay olmak üzere, 8 gazeteciye FETÖ’cü suçlaması yöneltildi. Delil olarak sadece haber ve yazılar gösterildi.

DURUŞMADAN NOTLAR

Duruşmaya Sözcü çalışanlarının yanı sıra çok sayıda CHP’li isim ve STK temsilcileri de katılıyor.

Emin Çölaşan savunmasında “FETÖ'ye destek olayı bizim gazeteye sığmaz. FETÖ'ye yardım suçu havada kalmaktadır. Savcının bütün iddialarını çürüttüm. Herhangi bir suçum yoktur. Bizde öyle (FETÖ) şeyler yok. Hayatımız boyunca olmadı. Dolayısıyla FETÖ'ye destek vermek bilerek isteyerek yardım suçu havada kalmaktadır.” dedi.

Necati Doğru ise “İktidarın uşağı olmadığım için beni karşınıza getirdiler. Ne iktidarların ne de iktidara gelmek isteyenlerin uşağı olamam. Hukuk şerefli yaşamaktır. İtibarınız daim ve hep yüksek olsun.
Beni lekeliyorlar bu lekelemeye izin vermeyin.” dedi.

Sözcü avukatları, son savunma için ek süre talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti  duruşmayı son savunmaların alınması için 4 Eylül 2019 tarihine erteledi.

AdminAdmin