Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 28-06-2019 03:02

CUMHURBAŞKANINDAN TAM DESTEK SLOGANINI KULLANAN ÜNİVERSİTE 21 KANTİNİ İHALESİZ VERİYOR!

Rektör Alim Yıldız Yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kamuoyuna açık ihale yapmadan farklı bir yöntem izleyerek, teklif alarak üniversitede bulunan 21 okul kantini bugün devir edileceği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANINDAN TAM DESTEK SLOGANINI KULLANAN ÜNİVERSİTE 21 KANTİNİ İHALESİZ VERİYOR!

Edinilen bilgilere göre, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi merkez yerleşkesinde yer alan tüm fakülte, yüksekokul ve çeşitli birimlerde bulunan toplam 21 milli emlak mülkü kantin tek kişiye veya firmaya devir edeceği öğrenildi.

Üniversite merkez yerleşkesinde bulunan 21 kantin için açık ihale yapılmadığı öğrenilirken, bazı firmalar ve isteklilerden 21 kantin için teklif alındı.

Verilen teklifler içinde 3 firmanın teklifi değerlendirmeye alındığı ve bu 3 firma içerisinden 1 firmaya, kişiye 21 kantinin tamamı batak durumunda bulunan ve 3 yıldır Rektör Alim Yıldız yönetimi tarafından bir türlü ayağa kaldırılamayan Cumhuriyet Üniversitesi Vakfına yapılan bağış sonrası bir diğer adıyla hava parasının alınması sonucu devir edileceği öğrenildi.

Açık ihale yapmadan 21 kantinin tamamı en yüksek teklif olan 3 Milyon TL bağış karşılığı devir edileceği bilgilerine ulaşılırken bu kantinlerde çalışan tüm personelinin işine son verildiği ve yönetimin bu işten çıkartılan 10’larca personelin tazminatlarını ödemek için kişilerle pazarlık yaptığı bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfının bundan sonra ne iş yapacağı lağvedilip edilmeyeceği merak konusu olurken, bu gelişmenin Rektör Alim Yıldız yönetiminin bu kurumu yönetemediğinin en büyük göstergesi olarak lanse ediliyor.

AdminAdmin