Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 01-07-2019 04:13

REKTÖR ALİM YILDIZ TARAFINDAN YÖNETİLEMEYEN, SAVRULAN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE HAKSIZLIKLAR BİTMİYOR!..

Bu defa da sular yine Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Eğitim Fakültesinde bulandı.

REKTÖR ALİM YILDIZ TARAFINDAN YÖNETİLEMEYEN, SAVRULAN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNDE HAKSIZLIKLAR BİTMİYOR!..

Öğretmenlik Formasyonu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan birçok açıklama ile kaldırılmış olmasına rağmen yüksek miktarda para döndüğü için Eğitim Fakültesi tarafından yine açıldı.

Rektörün, rektör yardımcılarından birinin ve eğitim fakültesi dekanının döner sermayeden pay aldıkları formasyonu kaldırmaya niyetleri olmadığı bilgileri ulaşıyor.

Fakat formasyona ilişkin çok sayıda şikayetin yapılması bahane edilerek Eğitim Bilimleri bölümü tarafından verilen derslerin diğer bölümlerde ders veren öğretim üyelerine verilmesi nedeniyle bölüm ve dekanlık arasında çatışma yaşandığı edinilen bilgiler arasında.

Bölüm idaresine kendisini atayan FG plakası nedeniyle yerel ve ulusal basında günlerce manşet olan, bindiği arabaya emniyet güçleri tarafından el konulan, hakkında işlem yapılan Eğitim Fakültesi Dekan vekili Prof.Dr. Ali Aksu tarafından yapıldığı görülmektedir.

Ders Programı incelendiğinde günde 8 saat ders verilen bir hocanın ders başı 85 TL günde yaklaşık 700 TL gelir elde ettiği görülürken toplamda bunun 10 bin TL’ye yakın ettiği anlaşılıyor.

Formasyon derslerinden yaklaşık 10 bin TL ders ücreti alacak olan çoğunun rektör yandaşı olan hocalar olduğu anlaşılmaktadır.

Bazı öğretim üyelerinin bu sorunları YÖK Başkanlığına bildirdiği ve dersleri de bırakacağı duyumları alınırken,  bu olaydan sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız yönetimin hak, hukuk bilmez adaletsizlik anlayışı bir daha tescil edilmiştir.

Ders programı için TIKLAYIN

Diğer bazı Haberler için TIKLAYIN

http://www.egemengazetesi.com/haber/13936/bunu-da-gorduk-dekanin-plakasi-fg.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/13939/fatih-altayli-fg-plakali-dekani-yazdi.html

http://www.egemengazetesi.com/haber/13926/cumhuriyet-universitesindeki-iftiracilara-yargi-tokadi-uzerine-tokat.html


AdminAdmin