Sivas
Giriş Tarihi : 25-11-2019 13:07

CHP’li Karasu’dan Cumhuriyet Üniversitesi’ne Ziraat Fakültesi teklifi

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde Ziraat Fakültesi kurulması için kanun teklifi verdi.

CHP’li Karasu’dan Cumhuriyet Üniversitesi’ne Ziraat Fakültesi teklifi
Karasu, teklifin gerekçesinde Sivas’ın bir tarım kenti olduğunu vurgularken, ‘’Üniversitelerimizin ve bağlı fakültelerinin çağın gereksinimlerine ayak uydurması, Ar- Ge faaliyetleri başta olmak üzere ülkemizin gelişmesi için çeşitli faaliyetlerde bulunması kritik öneme sahiptir’’ dedi.
 
Üniversitelerin kuruldukları şehir ve bölge için lokomotif görevi gördüğünü kaydeden Karasu, Sivas’ta bir ziraat fakültesinin bulunmamasının bu anlayışla çeliştiğini söyledi.
 
Karasu, ‘’Tarımsal üretimin önemli bir yer tuttuğu Sivas’ta kurulacak ziraat fakültesiyle, hem fakültede eğitim gören öğrencilerimiz saha çalışması fırsatı bulacak, hem de Ar-Ge faaliyetlerinde bulunabilecektir. Bununla birlikte ziraat fakültesinin kurulması Sivas’ta tarımsal faaliyetlerin kalitesini artıracak, çiftçilerimiz ve üniversitemiz arasında işbirliği kurulabilecektir’’ ifadelerini kullanırken, yeni kurulacak fakülkeyle birlikte kentteki öğrenci sayısının artacağını ve bunun Sivas’ın ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.
AdminAdmin