Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 12-01-2020 21:01

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN İSTİFASI İSTENİYOR...

SİVAS KAMUOYU İki gündür şehrin beyfendisi olan GÜLTEKİN TÜRKMENOĞLU´nun bir ihmal sonucu vefat etmesini konuşuyor. Malzeme eksikliğinden dolayı hastaya müdahale edilemezken, REKTÖR ALİM YILDIZ´ın ise istifası isteniyor.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN İSTİFASI İSTENİYOR...

SİVAS´ın sevilen simalarından olan GÜLTEKİN TÜRKMENOĞLU´nun kalp rahatsızlığı şehirde gündem oldu. Ne numune hastanesi, ne de Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin çözüm bulama başarısı gösteremediği olayda, adeta saniye saniye can pazarı yaşandı.

C.Ü.Tıp Fakültesi hastanesine götürülen TÜRKMENOĞLU´nun “AORT DİSEKSİYONU+AORT ENEVRİZMASI TEVAR” durumu söz konusu olduğu ve STENT  olmadığından dolayı hastaya müdahale edilemediği öğrenildi.

Hasta yakınlarının aramadığı yetkili kalmamasına rağmen bir çözümün bulunamadığı öğrenilirken, CAN PAZARI YAŞANAN hastaneden TÜRKMENOĞLU´nun vefat ettiği bilgisine ulaşıldı.

KAMUOYU tarafından sevilen sayılan bir ismin bu durum neticesinde yaşamının  sona ermesi ise tepkileri çoğalttı. SİVASLILAR, bunun “takdiri ilahi olmadığını tedbirsizlik ve ihmalin sonucu” vefatın gerçekleşmesinin bu çağda kabul edilemez bir sonuç olduğu görüşlerini dile getiriyorlar.

Hasta yakınlarının olayı öğrenmeleri ile şoka uğradıkları ve adli süreci başlatacakları belirtiliyor.

Sivaslılar, göreve geldiği günden bu yana “KAPI, BACA, YOL, GÖL VE ÇEŞME YAPARAK” adeta belediyecilik yapan Rektör YILDIZ´ın istifa etmesi gerektiğini dile getiriyorlar. Medeni ülkelerde yapılan ihmallerin sonucunda yöneticiler istifa ederken, Rektör ALİM YILDIZ´ın da bu duyarlı davranışı göstermesi gerektiği yorumları yapılıyor.

 

Kaynak: Sivas P.

AdminAdmin