Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 16-01-2020 02:26

REKTÖR ALİM YILDIZ VE EKİBİNİN 2019 YILI KARNESİ !...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi açıklanan resmi verilere göre Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız döneminde bir türlü dipten çıkmayı başaramıyor.

REKTÖR ALİM YILDIZ VE EKİBİNİN 2019 YILI KARNESİ !...

Türkiye’deki Üniversite Performanslarını, Dünya Bilim Camiasında herkesçe en güvenilir ve prestijli olarak kabul edilen Web of Science veri tabanı verilerine göre sıralayan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi (AYEUM) 2019 raporunu yayımladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesİ, Ardahan, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Artvin'in v.s gibi birçok üniversitenin gerisinde  kalmış ve  118. sırada.

 

AYEUM,  2019 yılı Üniversitelerin dünyanın en güvenilir veri tabanı olarak kabul edilen Web of Science tabanlı yayın performansı değerlendirmelerini 14 Ocak 2020 tarihinde yayımladı. Yapılan değerlendirmelerde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kişi başına düşen Web of Science yayın performansına göre değerlendirmeye alınan toplam 185 Türk Üniversitesi arasında büyük bir başarı gösteremeyerek 118. sırada yer aldı!

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Üniversiteleri arasında geride kalan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Devlet Üniversiteleri, Pilot Üniversiteler ve aynı dönemlerde kurulan devlet üniversiteleri arasında beklenen yere bir türlü gelememesi 1934 Akademik personel  sahip üniversitenin kişi başı 0.18 lik bir oran ile toplamda 341 adet yayın yapması düşündürücü.

 

Bu acı durumun üniversite Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız’ın ve yönetiminin karnesi olduğu ileri sürülüyor.  

 

Üniversitelerdeki araştırmacı sayısının büyük farklılık göstermesi nedeni ile kişi başına performans değerlendirmesi daha gerçekçi bir değerlendirme olarak kabul görülmektedir. Yerli ve milli bir veri tabanı kullanan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi;


Web of Science tarafından SSCI/SCI/AHCI indekste taranan dergilerde yayınlanan üniversitenin uluslararası yayın sayısını,


Uluslararası Yayınların Kişi, Bölüm, Fakülte bazlı dağılımını,


Aylık ve yıllık yayın sayısındaki değişimini,


Araştırmacı başına düşen yayın sayısını,


SSCI/SCI/AHCI makalelerde üniversitelerin diğer üniversitelere göre mevcut durumunu,


Yapılan yayınların etki büyüklüğünü, alınan atıf sayısını, dünya bilimine olan katkısını,


Kişi, bölüm, fakülte vb bazlı anlık olarak izlemekte ve raporlamaktadır.

 

Rapora ulaşmak için https://ayeum.com/apid-raporlar


AdminAdmin