Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 19-01-2020 00:37

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN UYGULAMALARI GAZETE MANŞETLERİNDEN SONRA KİTAPLARA KONU OLMAYA BAŞLADI!...

Gündem yaratan köşe yazılarına imza atan Yeniçağ Gazetesi Yazarı, Araştırmacı, Murat Ağırel’in uzun zamandır merakla beklenen kitabı “Şaki” çıktı ve büyük gündem yaratmaya devam ediyor.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜN UYGULAMALARI GAZETE MANŞETLERİNDEN SONRA KİTAPLARA KONU OLMAYA BAŞLADI!...

Murat Ağırel kitabında Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde Sayıştay raporlarına yansıyan usülsüzlerden de sayfalarca söz etmesi kamuoyunda büyük yankı yarattı. Şimdiye kadar 100 binler satan kitap büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Ağırel’in İnkilap Kitabevinden çıkan kitabı Şaki’nin önsözünü Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Erol Mütercimler kaleme aldı.

Murat Ağırel kitabı ile ilgili yaptığı açıklamada  “Okudukça Sayıştay raporlarında belirtilen usulsüzlükler sonucunda meydana gelen yağmanın tüm yönlerini,kişilerini göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Kitabın arka kapağında bir çok tanınmış kişinin Şaki ile ilgili yorumları yer aldı.

İşte o yorumlar: 

Uğur Dündar : Elinizdeki kitap son dönemde kamu kurumlarındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak yazılmış en kapsamlı çalışma. Tek cümleyle özetlenecek olursa, bir Türkiye gerçeği!..  

Büyük rakamların konuşulduğu, ilginç ilişkilerin döndüğü şaşırtıcı olayları adeta polisiye bir film izler gibi, bir solukta okuyacaksınız.

Ümit Zileli:Sevgili kardeşim, dostum Murat Ağırel, “Yeni Türkiye’yi” pek güzel anlatan, Tevfik Fikret’in “Han-ı İştiha” şiirinde “çatlayıncaya kadar yiyen” tanımına cuk oturanları, devleti soyanları korkudan titreten bir kitaba imza attı: Şaki: Korumalı devlet soygunu! Eline sağlık kardeşim!..

Celal Ülgen:Okuduğunuz kitap bir sürecin hukuk devletinin olmazsa olmazı yargı sürecinin son halkası olan Sayıştay raporlarına yansıyan talan düzenini anlatmakta. Kim yapmış, nasıl yapmış, kimlerle yapmış, kimler görmezden gelmiş sorularının yanıtlarını kendiniz arayacak ve bulacaksınız.

Ceyhun İrgil: Murat Ağırel zor ve az yapılan bir şeyi yapmış; Sayıştay raporlarını inceleyip araştırmış. Ama daha da önemlisi kamuoyundan ve TBMM’den kaçırılan raporları yazmış.

Soygunlar hep oldu, olacak. Önemli olan soygunları araştıracak, sorgulayacak, denetleyecek ve sonunda adalete hesap verecek sorumluların ortaya çıkarılması ve caydırıcı mekanizmaların oluşturulmasıdır. Demokrasilerin farkı budur. Adaletin olmadığı, basın ve hukuk kurumlarının sessizleştirildiği dönemlerde bu kitaplar toplumun haykırışı ve gelecek için tarihe düşülmüş notlardır.

Zafer Arapkirli  :“Ben yaparım olur. Ben harcarım olur. Ben göz yumarım olur. Ben izin veririm olur” mantığının devlete hâkim olması. En başta da vatandaşın cebinden çıkan ve kimi zaman “katrilyonlara” ulaşan her bir kör kuruşun, muktedirler tarafından har vurulup harman savrulması, kimi zaman da peşkeş çekilmesi. Genç meslektaşım Murat Ağırel, Sayıştay dosyalarını didik didik ederek hazırladığı bu kitapta, işte “Yeni Rejim”in bu affedilemez arızalarından birini daha ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor.

İŞTE KİTABIN İLGİLİ BÖLÜMLERİNDEN SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ: 

AdminAdmin