Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 26-02-2020 01:03

ÜNİVERSİTE YİNE ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDE...

Sivas kamuoyu ve Cumhuriyet Üniversitesi personeli yeni rektörünün atanmasına kilitlenirken, 46 yıllık üniversitenin en çok olumsuzluklarla Ulusal haberlere konu olan Rektör Alim Yıldız yönetimindeki üniversite bir yenisini daha ekledi. Birgün gazetesi "Eğitimde neler oldu?" başlıklı haberinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesini konu etti. İŞTE O HABER....

ÜNİVERSİTE YİNE ULUSAL BASININ GÜNDEMİNDE...

Ege Üniversitesi’nin yönetimi, kendi öğrencileri dışında dışarıdan gelen herkese kütüphaneyi ücretli hale getirdi.

İstanbul Esenyurt’ta bir okulda görevli memurun Suriyeli bir öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla veliler eylem yaptı. Eylemi takip eden haberci Şevval Şirin gözaltına alındı.

Adana’da özel bir okulun sahibi iflasını açıkladı. Okulda öğrenim gören öğrenciler ve kayıt paralarını peşin olarak yatıran veliler mağdur oldu.

Tokat Turhal Kayacık Köyü’nde mezarlıkta yaralı olarak bulunan yavru köpek, çocuklar tarafından okulda bakılmaya başlandı. Bakımı mğrenciler tarafından yapılan köpeğe Fındık adı verildi. Fındık bedenine göre dikilen önlüğüyle derslere de katılmaya başladı.

YTÜ’deki Profesör Bedri Gencer’in çocuk istismarı hakkındaki skandal sözlerinden sonra şimdi de İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara çocuk yaşta evliliği savundu. Bu arada, Bedri Gencer’in dersi YTÜ öğrencilerinden ve kamuoyundan gelen tepkiler nedeniyle başka bir akademisyene verildi.

Suriye’de sıcak gelişmeler yaşanırken Türkiye’de ise Milli Eğitim Bakanlığı ve AFAD’ın 2 ayrı “İDLİB’E YARDIM KAMPANYASI” düzenleyerek okullarda çocuklardan zarf içerisinde para topladığı ve toplanan paraların AKP’ye yakınlığı ile bilinen İHH hesaplarına yatırıldığı ortaya çıktı.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde araştırma görevlisi alımlarında ilginç şeyler yaşandı. Giriş sınavına katılan 5 kişi içinde neredeyse bütün alanlarda en geride olan aday A. O. mülakat sonucu aldığı 98 puanla herkesin önüne geçti.

Dinci yapılar, eğitim öğretimin her yerinde: Tepecik Yatılı Bölge Ortaokulu’nda bulunan 2 blok lojman, erkek Kuran kursuna çevriliyor.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/egitimde-neler-oldu-289296

AdminAdmin