Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 24-03-2020 21:19

DEMİRKAYA: “ALİM YILDIZ VE YÖNETİMİ BANA VE AİLEME CORONA VİRÜS BULAŞTIRMAYA MI ÇALIŞIYOR?”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü ve yönetimi peşinin düşmanlık geliştirdikleri kişilere, gazetecilere ve ailelerine hız kesmeden zarar vermeyi hedeflemeye devam ediyor.

DEMİRKAYA: “ALİM YILDIZ VE YÖNETİMİ BANA VE AİLEME CORONA VİRÜS BULAŞTIRMAYA MI ÇALIŞIYOR?”

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi tarafından gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Uzm. Oğuz Demirkaya’ya Yaklaşık 4 yıl önce hukuksuz olarak açılan ve cezasızlık,  beraat ile sonuçlanan davalar ısıtılıp ısıtıp gündeme getirmeye devam ediyor.

Demirkaya editörlerimize yaptığı açıklamada; "Rektör Alim Yıldız ve yönetimi cezasızlık,  beraat ile sonuçlanan davaları ısıtılıp ısıtıp gündeme getirmeye devam ediyor.  Rektör anlaşılıyor ki,  bana ve aileme öyle büyük bir kin ve öfke duyuyor ki Covid 19 virüsü bulaştırmak için üstün çaba sarf ediyor. Tüm Üniversite personeli, rektör ve yönetimi ile sıkıntı içerisinde olan bertaraf edilemeyen herkes tehdit altında herkes lütfen dikkatli olsun bunlardan her şey beklenir.

Görüldüğü ve bilindiği üzere, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız Ziraat işlerinde gayretli çalışmaları, küreği elinden düşürmemesi, hatta bu konuda solucan gübresi üretme başarısı tescili rektör ve a takımından bilimsel yaklaşımlar beklemek olanaksız bir durumdur.  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi böyle bir rektörü ve yönetimini hak etmiyor. Tüm kamuoyu bilsin ve öğrensin ki, benim kamu görevime Rektör Alim Yıldız ve yönetimi son vermemiştir. Tüm mağdur gazeteciler gibi ben de hukuksuz bir karar sonucu basın suçu ile karşı karşıya kaldım ve 23 yıllık kamu görevim sonlandırıldı ve cezasını yattım yargı süreci halen devam ediyor. Anlaşılıyor ki, rektör ve evaneleri geri döneceğime kanaat getirmiş olacak ki, önümü kesmek için hazırlık yapıyor. Rektör ve evaneleri  4 ay sonra olmayacaklarını kabul etmek bir türlü istemiyor, ama tüm üniversite personeli ve kamuoyu artık kesin bilsin ki toprak kazma, kürek konusunda becerikli rektör ve evaneleri Abbas yolcu” dedi.


 




 

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE

Hafik Kamer Örnek Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünün 23.03.2020 tarih ve E-3864 sayılı yazısı tarafıma 24.03.2020 tarihinde ulaşmıştır.

Bilindiği üzere, 06.05.2018 tarihi itibariyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ile ilişiğim kalmamıştır.

Yani anılan tarihten itibaren ne sizin nede Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ne amiriyim, memuru hiç değilim.

Türkiye Corona virüs salgını ile uğraşırken, bertaraf etmek için üstün çabalar sarf ederken sizlerin bu gibi farklı uğraşlar içerisinde olmanız anlaşılır gibi değil!

Yaklaşık 4 yıl sonra bu günlerde konunun tekrar tarafınızdan gündem taşınması acaba bu resmi yazı ile tarafıma ve aile fertlerime yönelik bir art niyetin, belki bu yazı ile birlikte bana ve aile fertlerime bulaştırmak üzere Covid 19 virüsü gönderilmiş olmasın! Türkiye’de tüm kurumlar, birimler teyakkuza geçerken, önlemler alırken tüm adli yargılamaları vs durdurulurken sizler beni ve ailemi hastalık tehdidi ile karşı karşıya bırakıyorsunuz. Bu anlamda bir olumsuzluk olursa sorumlusu sizlersiniz. Konuyla ilgili yüce devletimizin yetkili birimleri bilgilendirilecektir.

Sizden her şey beklenir!

Hakan Demiröz sizin bu anlamda birkaç gün önce bazı yönetim kurulu üyelerini imzasını almak için üstün çaba ve gayret sarf ettiğiniz kulağıma gelmektedir. Biliyorum.

Tarafıma gönderdiğiniz yazıda sorulan soruların cevabı ekte sunduğum ve beraat ile sonuçlanan mahkeme kararında görüleceği üzere cevaplanmış ve bir ceza gerektirmediği resmen hükme bağlanmıştır. Önlem kapsamında cevabımı dijital olarak mail olarak gönderiyorum. 24.03.2020

Gereğini bilginize rica ederim.

                                                                 Uzm. Oğuz DEMİRKAYA

AdminAdmin