Sivas
Giriş Tarihi : 31-03-2020 15:02

Sivas’ta koronavirüs nedeniyle ilk ölüm

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta yeni tip koronavirüs (Covid19) nedeniyle ilk vefatın gerçekleştiğini açıkladı.

Sivas’ta koronavirüs nedeniyle ilk ölüm

Karasu 29 Mart’ta karantinaya alınan 5 köyden biri olan Koyulhisar İlçesine bağlı Dilekli Köyü’ne kısa bir süre önce İstanbul’dan gelen bir yurttaşın virüs taşıdığı ve belirtilerin ağırlaşmasının ardından hastanede tedavi altına alındığını ancak kurtarılamadığını kaydetti.

‘KÖYLER KADERİNE TERK EDİLDİ’

Karantina altına alınan köylerin kaderine terk edildiğini belirten Karasu, köylerde herhangi bir virüs tarama çalışması yapılmadığını söyledi.

Karasu’nun açıklamaları şöyle:

‘’Sivas’ta koronavirüs nedeniyle ilk vefat maalesef bugün gerçekleşti. 29 Mart günü ilimizde karantinaya alınan 5 köyden biri olan Koyulhisar’a bağlı Dilekli Köyü’nde, tanı konulan bir hemşehrimiz hayatını kaybetmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Vefat eden hemşehrimizin, Dilekli Köyü’ne kısa bir süre önce İstanbul’dan geldiği bilinmektedir.

Bununla birlikte karantinaya alınan 5 köyümüzün kaderine terk edildiği de ortaya çıkmıştır. Karantinaya alınan; Şenbağlar, Boyalı, Dilekli, Boyalıca, Gökçetaş köylerimizde tanı konularak hastaneye kaldırılan yurttaşlarımız olmasına rağmen, köylerde herhangi bir virüs tarama çalışması yapılmamıştır. Ayrıca; karantina öncesi hastalarımızın temasta bulunduğu yakın çevresine herhangi bir kontrol yapılmamıştır. Şu ana kadar yapılan tek işlem köylere giriş-çıkışın durdurulması olurken, virüse karşı köylerde herhangi bir genel dezenfekte-ilaçlama işlemi de uygulanmamıştır.

Karantina uygulaması devam eden köylerdeki tüm vatandaşlarımızın salgından etkilenmemesi için Sağlık Bakanlığı’nı ve Sivas Valiliği’ni acil göreve davet ediyorum. Köylerde yaşayan tüm sakinlere hemen test yapılmaz ve hastane gözetimi uygulanmazsa, tablo giderek ağırlaşacak.’’

AdminAdmin