Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 08-05-2020 06:16

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE SON SIRALARDAN AKADEMİSYEN ALINDI

1 Mayıs 2020 tarihli haberimizde Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 30 Nisan tarihinde açıklanan Öğretim Görevliği ve Araştırma Görevliği alımı için Ön değerlendirme sonuç listesindeki tüm isimler yıldızlanarak yani gizlenerek ilan edildiğini duyurmuştuk.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİNE SON SIRALARDAN AKADEMİSYEN ALINDI

Büyük ses getiren haberimiz sonrası, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetimi alelacele bu ön değerlendirme duyurusunun altına  "6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gereği kişisel veriler yıldızlanarak ilan edilmiştir" ifadesi düştüğü görülmüştü.

Rektör Prof.Dr. Alim Yıldız yönetimindeki Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Devleti, Hukuku, şeffaflığı yok sayan birçok uygulama ile tarihe geçtiği devam ederken, 4 yıldır uygulanmayan bu son bahanesi de bardağı taşıran son damla olmuştu.

Dün açıklanan kesin değerlendirme sonuçlarına göre, son sıradalar da ve geri sıralarda yer alan adayların kesin değerlendirme sonucu sınavı kazandıkları görülmüştür.

Akademik camiada en dikkat çeken ve son sıra olan 10 sıradan Rektör Alim Yıldız’ın görev yaptığı Fakülte olan İlahiyat Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü Kelam Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi alımı olmuştur.

http://www.cumhuriyet.edu.tr/dosyaduyuru/22568_ilahiyat_fakultesi_kesin_degerlendirme_sonuc_duyurusu_icin_tiklayiniz.pdf

Yine dikkatten kaçmayan ve Üniversite içerinde büyük bir huzursuzluğa, homurdanmaya neden olan Genel Sekreter vekili olan Hakan Yekbaş’ın görev yaptığı Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Anabilim Dalına ön değerlendirme sonucu 9. sıradan alınan Araştırma Görevlisi de tuzu biberi olmuştur.

http://www.cumhuriyet.edu.tr/dosyaduyuru/22568_edebiyat_fakultesi_kesin_degerlendirme_sonuc_duyurusu_icin_tiklayiniz.pdf

Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde 2016-2020 tarihleri arasında ilkler hız kesmeden  yaşanmaya devam ederken, Rektör Alim Yıldız’ın fakültesine ve Genel Sekreter vekili Hakan Yekbaş’ın görev yaptığı bölüme son sıralardan Araştırma Görevlisi alınan bu 2 kişinin kim olduğu, kimin nesi veya akrabası, yakını olduğu Sivas Kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi camiasında birçok akademisyen ve idari çalışan;  “yeter artık bunların uygulamaları bizleri siyasi iktidardan, Cumhurbaşkanımızdan uzaklaştırdığı gibi dinden soğutmaya başladı, bunların yatacak yeri yok” gibi ifadelere yer veriyor.

AdminAdmin