Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 03-12-2020 02:53

CUMHURİYET ÜNİVERSİTE SİVAS TABİP ODASI BAŞKANI SEDAT ÖZBAY İÇİN İLAN MI VERDİ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Resmi Gazetesinin bugün ki sayısında yayınlanan ilan ile 33 Öğretim Üyesi alımı yapılacağı duyuruldu. Bu ilanda Tıp Fakültesine ise 12 alanda alım yapılacağı duyuruldu. Bu 33 kişiye açılan ilanda bazı dikkat çeken durumların varlığı gözden kaçmaz iken, en çok dikkat ve merak edilen, gözden kaçmayan Tıp Fakültesi Acil Tıp bölümüne açılan ilandır.

CUMHURİYET ÜNİVERSİTE SİVAS TABİP ODASI BAŞKANI SEDAT ÖZBAY İÇİN İLAN MI VERDİ?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesine Resmi Gazetesinin bugün ki sayısında yayınlanan ilan ile 33 Öğretim Üyesi alımı yapılacağı duyuruldu. Bu ilanda Tıp Fakültesine ise 12 alanda alım yapılacağı duyuruldu. Bu  33 kişiye  açılan ilanda bazı dikkat çeken durumların varlığı gözden kaçmaz iken, en çok dikkat ve merak edilen, gözden kaçmayan Tıp Fakültesi Acil Tıp bölümüne açılan ilandır.

Bilindiği üzere, Ekim ayının ilk günlerinde gazetemiz tarafından yapılan haberde Sivas Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr.Sedat Özbay’ın Sivas Cumhuriyet Üniversitesine öğretim üyesi olarak geçeceği ve o günlerde konuyla ilgili ilan hazırlıkların yapıldığı duyurmuştuk.

İŞTE O HABER: http://www.egemengazetesi.com/haber/20815/sivas-ttb-baskani-drsedat-ozbay-scune-geciyor.html

O günlerde dikkat çeken açıklamalarda bulunan Sivas Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr.Sedat Özbay’ın görevinden istifa ederek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Acil bölümüne Doçent olarak, öğretim üyesi olarak geçeği, bu nedenden dolayı pandemi döneminde bir açıklama yapmayan ve sonrasında TTB teamüllerine aykırı, duyurular, açıklamalar yaptığı öne sürülmüştü.

O günlerde Uzm.Dr.Sedat Özbay Sivas Cumhuriyet Üniversitesine geçmesi sonrası ve istifası sonucu önceki dönem Sivas Aile Hekimleri Derneği Başkanlığı ve Doğru Yol Hükümeti döneminde Sivas Sağlık Müdürlüğü de yapmış olan ve şuanda Sivas- Erzincan Tabip Odası Sekreteri olan Dr.Ömer Faruk Güzelimdağ'ın Türk Tabiplerİ Birliğine bağlı Sivas Tabip Odası Şube başkanlığına geleceği bildirilmişti.

O günlerde konuyla ilgili Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünden ve Türk Tabiplerİ Birliğinden resmi bir açıklama yapılması bekleniyorken, bir açıklama yapılmamıştı. Şimdi ise bu ilanın kimin için açıldığı Uzm. Sedat Özbay için açılıp açılmadığı, alınıp alınmayacağı somut olarak görülecektir. 

İşte o ilan: https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2020/12/20201203-4-14.pdf

AdminAdmin