Gündem
Giriş Tarihi : 09-04-2021 20:45

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sessizliğini bozdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Bakan Koca, Hakan’ın “Şu anda yaşadığımızın adı pik midir?” şeklindeki sorusunu “Dalga değil. Bu bir pik” diye yanıtladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sessizliğini bozdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan Coşkun’un sorularını yanıtladı. Koca, Ahmet Hakan tarafından yöneltilen birçok soruya yanıt verirken, vefat sayılarıyla ilgili, “65 yaş üzeri kişilerin vefat oranı, yüzde 20’ye yakın düştü. Başka bir parametre söyleyeyim: 20 yaşla 64 yaş arası ölüm oranı yüzde 20’den yüzde 32’ye çıkarak yüzde 50’nin üzerinde arttı. Bu oranlar, aşının etkisini ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı.

“DALGA DEĞİL BU BİR PİK”

Bakan Koca, Ahmet Hakan tarafından yönetilen “Şu an yaşadığımızın adı pik midir” şeklindeki soruyu da yanıtladı.

Koca, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

 “Dalga değil. Bu bir pik. Türkiye’de üçüncü, İstanbul’da dördüncü pik. Bu pikin diğerlerinden bir farkı var. Öncekilerde mutant yoktu. Şimdi mutant gelişti ve bulaşıcılık daha da arttı. Özellikle ev içi bulaş oranında büyük artış var. Bulaşıcılık yakın temasla mümkün olabiliyor. Kapalı ve kalabalık ortamlarda yakın temasla. Dolayısıyla bizim hareketi azaltıp yakın teması önlememiz lazım. Bu şimdi çok daha önemli hale geldi” 

HASTA SAYISI 55 BİN 941 OLDU

Diğer yandan Türkiye'de önceki gün açıklanan korona virüs hasta sayısı 55 bin 941 oldu. Bu rakamla birlikte salgının başından bu yana korona virüste bir günde en fazla hasta sayısı kaydedilmiş oldu. 

AdminAdmin