Sivas
Giriş Tarihi : 10-04-2021 03:27

Sivas, 1 Günde 15 Milyon Hibe Kazandı

Sivas, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP) ve Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) ve olmak üzere toplam 15 milyon liralık hibe desteği almaya hak kazandı.

Sivas, 1 Günde 15 Milyon Hibe Kazandı

ORAN, KOOP-DES ve DAP destekleriyle proje sahiplerini sevindirmeye devam ediyor. İlimizden toplam maliyeti yaklaşık 20 milyon olan çok sayıda proje, 15 milyon liralık hibe almaya hak kazandı.

- DAP’tan 8 Milyon Liralık Destek

DAP Bölge Kalkınma İdaresi 2021 Yatırım Programı kapsamında onaylanan projeler belli oldu. Sivas’tan sunulan 16 projenin desteklenerek, toplamda 8 milyon liranın üstünde hibe verilmesine karar verildi. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, tarımsal sulama, eğitim alt yapısı, okuma ve muhtelif kültürün desteklenmesi amacıyla Sivas ili merkez ve ilçelerde uygulanacak projeler vasıtasıyla Sivas’ta kırsal kalkınmanın desteklenmesi sağlanacak. Ayrıca, Sivas İl Özel İdaresi tarafından ilçelerde yapılması adına sunulan iki tarımsal sulama projesi ve Hamidiye Kültür Parkı’nda yapılması amacıyla sunulan Sivas Kitap Kafe Projesi de onaylandı.

- ORAN’dan 6 Milyon Liralık Destek

ORAN tarafından 16 Kasım 2020 tarihinde ilan edilen Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı için Kayseri, Sivas ve Yozgat’tan ORAN’a sunulan projelerin değerlendirme süreci, ilgili kanun hükümleri uyarınca gerçekleştirilerek sonuçlandırıldı. Kırsal Kalkınmanın Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında Kayseri, Sivas ve Yozgat’tan Ajansa sunulan ve değerlendirme sonucunda mali destek almaya hak kazanan Asil Proje Listesi, Ajans Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirmiş olduğu toplantıda onaylandı. Sonuçlara göre Sivas’tan sunulan, toplamda 8 milyon 894 bin 558 lira bütçesi olan, 10 proje desteklenerek 6 milyon 315 bin 045 lira hibe desteği verilmesine karar verildi.

- KOOP-DES 750 Bin Liralık Destek

Kooperatifçiliğin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan KOOP-DES, ilimizden kadın kooperatifleri tarafından sunulan 10 projeden ilk etapta 5’ine destek vermeye karar verdi. 200 bin lira bütçeli projelere 150 bin lira destek veren KOOP-DES, bu kapsamda 750 bin liralık hibe desteği sağlayacak.

 

 

AdminAdmin