Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 04-12-2011 16:58

DOÇENT DURUHAN YENİ BİR SİSTEM GELİŞTİRDİ...

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal Duruhan, zaman zaman insanların tepkisini çeken akarsulara kurulan barajlar ve HES'lerin aksine kömür ve doğal gaza ihtiyaç duymayan, doğaya zarar vermeyecek bir düzenek ile elektrik enerjisi üretebilecek bir sistem geliştirdi.

DOÇENT DURUHAN YENİ BİR SİSTEM GELİŞTİRDİ...

 

 

Doç. Dr. Kemal Duruhan, çevre kirliliği açısından diğer projelerden farkını ise şu sözlerle açıkladı: "Bu projenin çevre kirliliğine neden olmayan temiz ve sürdürülebilir enerjidir. Doğal gaz, kömür kullanmıyor, üstelik kurulumu da ucuz. Yeter ki yatırımcılar projeye destek versinler bu proje kısa zamanda uygulanabilir. Tamamen çevre dostu olan bu sistem, fosil yakıtların enerji üretiminde, kara ve deniz ulaşımında kulanılmasına ihtiyaç bırakmayacak bir anlayış üzerine kurulmuştur."

Ayrıntılı bilgi için,

 http://www.kemalduruhan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=73

AÇIK ve KAPALI ALAN DURGUN SU ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİM ŞEKİLLERİ

(ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNDE DEVRİM: ISINMA, AYDINLANMA, SANAYİ, KARA ve DENİZ ULAŞIMI İÇİN TAMAMEN TEMİZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR ve BOL ENERJİ)

DOÇ. DR. KEMAL DURUHAN

ARALIK 2011

MALATYA


AMAÇ: Küresel ısınmanın en önemli nedenlerinden birisi olan; hali hazırda yarattığı çevre kirlilikleri ile insanoğlu ve canlıların yaşam kalitesini düşüren, yakın gelecekte dünyamızın doğal dengelerini bozarak insanoğlunun yaşamını geri dönülmez bir biçimde tehdit eden tüm fosil yakıtları yaşantımızdan olabildiğince uzaklaştırıp ısınma, aydınlanma, sanayi ve ulaşımda kullanılan enerjiyi temiz ve sürdürülebilir bir yolla elde etmek.

Özellikle Ortadoğuyu etkileyen savaşların müsebbibi, fakir dünya halkların daha da fakirleşmesine ve dünyamızın doğal anlamda sefaletine neden olan petrolün haksız bir değişim aracı ve yaygın kullanımdaki bir enerji kaynağı olmasına son vermek.

Nükleer felaketlerden ve kömür-kimyasal kirliliğinden dünyamızı korumak.

ARAÇLAR: Temiz ve sürdürülebilir bir yolla elde edilen elektrik enerjisi; ana madde olarak su ve havayı kullanmaktadır. Deniz, göl, gölet, havuz ve uygun kapalı kaplar içindeki su ve hava döngüsü ile elde ettiğimiz elektrik enerjisi, insan yaşamına ve çevreye uyumlu bir şekilde kurulumu ve işletimi ucuz düzeneklerle elde edilmektedir.

ÜRETİM ŞEKİLLERİ: Altı variyasyonumuz bulunmaktadır.

1) Adı, Orhun Selam; Klasik Tüplü Düzenek. 30 Nisan 2010 tarihinde ulusal ve uluslararası medyayla tanıştırıldı.

2) Adı, Orçun Seyyah; Klasik Yüzer Platform. Deniz ulaşımında ve elektrik enerjisi üretiminde kullanılabilir.

3) Adı, Gizem; Su İçerisine Daldırılmış Platform. Deniz, göl, gölet, havuz ve akvaryumda elektrik enerjisi üretebilir.

4) Adı, Şelale(Çövdürme); Kapalı Alan Basınçlı Hava ve Su İçerisine Konuşlandırılmış Düzenek. Gemilerde ve apartman bloğunda konuşlandırılarak elektrik enerjisi üretebilir.

5) Adı, Sümbül; Kapalı Alan Basınçlı Hava ve Su İçerisine Konuşlandırılmış Düzenek. Konuşlandırıdığı yere/nesneye ve ihtiyaca göre çeşitli büyüklüklerde birli ve çoklu olarak üretilebilir. Gemiler, otomobiller, sanayi ve ev ihtiyaçları için elektrik enerjisi üretebilir.

6) Adı, Tay Han; Kapalı Alan Basınçlı Hava ve Su İçerisine Konuşlandırılmış Düzenek.

Konuşlandırıdığı yere/nesneye ve ihtiyaca göre çeşitli büyüklüklerde birli ve çoklu olarak üretilebilir. Gemiler, otomobiller, sanayi ve ev ihtiyaçları için elektrik enerjisi üretebilir.

 PROJE RESİMLERİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYIN...

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf089.jpg

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf090.jpg

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf091.jpg

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf092.jpg

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf093.jpg

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf094.jpg

http://www.kemalduruhan.com/anewidea/fotograf095.jpg



AdminAdmin