Gündem
Giriş Tarihi : 03-09-2012 16:21

CUMHURİYETİN TEMELLERİ 93 YIL ÖNCE SİVAS’TA ATILDI

Bugün, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi' sözü ile önemine dikkat çektiği 4 Eylül Sivas Kongresi'nin 93. yıldönümü.

CUMHURİYETİN TEMELLERİ 93 YIL ÖNCE SİVAS’TA ATILDI

Türk ulusunun kaderine etki eden bu önemli günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 93. yıldönümü Sivas'ta coşkuyla kutlanıyor. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kongrenin 93. yıldönümü kutlama programına bugün önemli konuklar katılacak.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz başta olmak üzere üst düzey katılım beklenen program kapsamında, her yıl olduğu gibi bu yılda 4 Eylül Sivas Kongresi temsili olarak canlandırılacak.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in programı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, Çiçek'in programında ani bir değişiklik olmaması halinde bugün kentte olacağı belirtildi.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin 93. yıldönümü etkinliklerinin bugünkü programı saat:10.30'da gerçekleştirilecek halk koşusu ile başlayacak.

Halifelik Köprüsü'nden başlatılacak koşu, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde son bulacak.

Saat:14.00'da ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma Töreni gerçekleştirilecek.

4 Eylül Sivas Kongresi'nin temsili olarak canlandırılması ise saat:14.20'de Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi Kongre salonunda gerçekleştirilecek.

Saat:15.20'de ise Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önündeki alanda tören programı gerçekleştirilecek.

2 Eylül'de başlayan 93. yıl kutlama etkinlikleri bugün saat:21.00'da gerçekleştirilecek Konser ve Havi Fişek gösterileri ile son bulacak.

AdminAdmin