Gündem
Giriş Tarihi : 21-07-2014 19:16

ERDOĞAN'DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI!

Başbakan Erdoğan, ATV ve A Haber'in ortak yayınında Mehmet Barlas'ın sorularını cevapladı.

ERDOĞAN'DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI!

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, seçilmesi halinde hükümet ile uyum içerisinde Türkiye'nin daha da güçleneceğini söyledi. Üç dönem şartıyla ilgili partide bazı isimlerin itiraz ettiğini bunlardan rahatsızlık duyduğunu anlatan Erdoğan, erken genel seçim ihtimalinin ise bulunmadığını söyledi.

İlk turda kazanması halinde, parti genel başkanlığının düşeceğini ve 28 Ağustos'ta devir teslim yapılacağını ifade eden Erdoğan, cumhurbaşkanının görevlerini düzenleyen Anayasa'nın 104'üncü maddesini hatırlatarak, 2015'teki seçimlerde mensubu bulunduğu partinin daha güçlü hale gelmesi halinde de anayasadaki ilgili maddenin düzenlerek başkanlık sisteminin getirilebileceğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan,  ATV ve A Haber ortak yayınında gazeteci Mehmet Barlas'ın sorularını cevapladı.. Meclis ile Çankaya'nın uyum içerisinde olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile sürekli istişare ettiklerini ve bugüne kadar hemen hemen hiçbir konuda ayrım yaşamadıklarını anlattı.

FRANSA'DAN ÖRNEKLER VERDİ

Fransa'dan örnek veren Erdoğan, başbakanın var olduğunu; ancak tüm kararların başkana ait olduğunu söyledi. Başkanlık sisteminin artılarının eksilerinden fazla olduğunu söyleyen Erdoğan, Türkiye'de cumhurbaşkanının başkomutan olduğunu; ancak sistemde çeşitli farklılıkların bulunduğunu kaydetti.

YOL HARİTASINI ANLATTI


Erdoğan, Köşk sonrası yol haritası konusunda da ipuçları verdi. Halen Anayasa'nın 104'üncü maddesinin cumhurbaşkanının yetkilerini belirlediğini söyleyen Erdoğan, 2015 seçimlerinde AK Parti'nin anayasayı değiştirmek için yeterli oy oranını alması halinde bu şekilde bir değişikliğin yapılabileceğini ve Türkiye'nin başkanlık sistemine geçebileceğini söyledi.

Başkanlık sistemi olmassa yarı başkanlık sisteminin Türkiye'ye çok şey kazandıracağını ve karar mekanizmasının daha da hızlanacağını anlatan Erdoğan, reformların daha rahat yapılabileceğini ifade etti. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları;


ERKEN GENEL SEÇİM İDDİALARI

"Bir yıl içinde yerel seçim, sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi, buna bir de erken seçim almak doğru değildir.  Bunun bütçe dengeleri içinde gitmesi gerekir. Türkiye'nin 2015 yılında seçime gitmelidir. Başbakan  kabinesinde değişiklik isterse yapar ve hükümeti  normal seçim takvimine götürecektir. Genel Başkanı ayrı başbakanı ayrı bir hükümet doğru değildir. Başbakanı ve genel başkanı aynı olan  hükümetler daha güçlüdür. 

"BİZE İHANET EDENLER YOK OLDU"

Bizle ters düşenler tükendiler. Bunlar malesef ihanet etmişlerdir. İhanet sonrasında parti kurmuşlar ama bir yere varamamışlardır. Dürüst ve samimi hareket etmediler. Şuan kimse onları hatırlamıyor. Onlar kendilerine makam tekliflerini kabul ettiler. Bu hareket bir davadır. Bu 3 dönemi Tayyip Erdoğan kafasından uydurmadı. Hep beraber böyle 3 dönem kuralı kuralım ki arkadan gelen nesiller katılsın. Bir dönem ara versin, sonra gelebiliyorsa tekrar gelsin. Bunu kimse dillendirmedi. Ama 3 döneme gelen arkadaşların bazıları tahrike uğruyor. Ama doğru bulmuyorum. Nihai kararı verecek olan partinin büyük kongresidir.

"CEMAATLE SORUN DERSANELERLE BAŞLADI"
 
Dershaneler onların en büyük kaynağı idi.  Ama bizim vatandaşımızın en büyük sıkıntısı da bundan kaynaklanıyordu. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Yurt dışına dahi gitmeye gerek kalmadan Türkiye'de bu alanda büyük bir patlama yaşanacak. 
 
"İHSANOĞLU'NU BEKLEMİYORDUM"
 
Doğrusu hiç beklemiyordum. Ancak adı açaklanınca memnun oldum. Bize başka türlü istihrabat gelmişti. Ekmel beyin babası CHP zulmünden kaçarak Türkiye'den gitmişti. Bunlar tamamen geçmiş dönemin figürleri,  Ama Özal'ın Erbakan'ın mazarını ziyaret etmesi güzel şeyler. Ama yeni Türkiye yeni şeyler bekliyor. Vatandaş artık istismarı çok iyi anlıyor. Seçime dayalı olarak  bunları yapmak vatandaşı etkilemez. Vatandaşa olduğun gibi görüneceksin. 


AdminAdmin