Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 27-07-2014 13:50

ÜNİVERSİTE’NİN ARGE BİNASI TESLİM ALINDI…

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) AR-GE altyapı desteği programı kapsamında yapılan, “Cumhuriyet Üniversitesi Merkezi Araştırma ve geliştirme laboratuarı” Müteahhit firma tarafından bitirilerek Üniversite Yönetimi tarafından teslim alındı.

ÜNİVERSİTE’NİN ARGE BİNASI TESLİM ALINDI…

Yaklaşık 11 milyon TL harcanarak yapılan ARGE binasının açılışı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımı ile bayram sonra gerçekleştirilecek.

10 bin 400 m2 alan üzerine yapılan ARGE binasında açılışı Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bayramdan sonra açılması planlanan ARGE binasının içerisinde kullanılması planlanan teçhizatın yarısı alındı. ARGE binasına bugüne kadar yaklaşık 11 milyon TL harcandı.

Geriye kalan teçhizatın alınması içinde şuan çalışmalar devam ediyor.

ARGE Binasının tamamlanmasının ve Proje yürütücülerinden Prof.Dr. Mustafa Turan’ın Müdür olarak atanmasının ardından Merkezi Araştırma Laboratuarında kanser araştırmaları, yenilenebilir enerji araştırmaları ve mühendislik araştırmaları başta olmak üzere çok alanda çalışmalar yapılacak.

ARGE Laboratuvarı sadece kendi üniversitemize değil diğer üniversitelerdeki bilim adamlarına da hizmet verebilecek. Ayrıca Üniversiteler arası ortak çalışmaların arttırılmasının da yolunu açacak.

AdminAdmin